Kylmäsavulohikeitto
Annoskoko: 6 1 h 40 min

Kylmäsavulohikeitto – kylmänä tarjoiltava kalakeitto juhlaan
Oletko koskaan kokeillut valmistaa kylmää kalakeittoa? Tämä maukas kylmäsavulohikeitto maistuu erinomaisesti esimerkiksi alkupalana osana ateriaa. Ruokana se on melko täyttävä ja kaloripitoinen alkuruoaksi, joten tätä täyteläistä keittoa kannattaa varata noin 2-3 dl ruokailijaa kohden. Keiton seurana maistuu hyvin esimerkiksi tuore ruisleipä. Keittopohjan tälle kylmänä tarjoiltavalle keitolle luovat kanaliemessä keitetyt perunat, mitkä soseutetaan. Liemi täydennetään smetanalla.
Jäähdytetty keitto annostellaan tarjoilukulhoihin ja jokainen annos kruunataan hienonnetuilla kylmäsavukirjolohifileesiivuilla, mädillä ja tuoreella ruohosipulilla. Reseptissä on käytetty kirjolohen mätiä, mutta voit käyttää myös jotain muuta mätiä oman makusi mukaan.
Voit käyttää keittoon kanaliemen tilalla hyvin myös kalalientä tai kasvislientä. Smetana tekee keitosta täyteläisen herkkuruoan. Kevyemmän keiton valmistat vaihtamalla smetanan kevytranskankermaan. Tässä yllättävä alkuruoka, joka maistuu kaikille kalan ystäville!
Valmistusaineet
- 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
- 1 l voimakasta kanalientä
- 3 perunaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 dl smetanaa
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 40 g Kalaneuvos kirjolohen mätiä
Kylmäsavulohikeitto ohje
- Kuori ja viipaloi perunat.
- Keitä perunat pehmeiksi kuumennetussa kanaliemessä.
- Soseuta perunat sauvasekoittimella.
- Lisää sitruunamehu, smetana ja ruohosipulisilppu. Anna jäähtyä kylmäksi.
- Lisää hienonnettua Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta ja mätiä maun mukaan keiton joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile keitto kylmänä.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 364 g
Energia 311 kcal
Proteiini 12 g
Hiilihydraatit 20 g
Rasva 20 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1.6 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 76 mg