Kastike kalalle x6

Annoskoko: 4 10 min

Arvio:

5

kastikkeet kalalle

Kastike kalalle täydentää kala-aterian maun

Kastikkeet kalalle valmistuvat käden käänteessä ja tuovat ihanaa lisämakua ja sävyä erilaisiin kalaruokiin. Kylmillä kermaviili- ja sinappikastikkeilla saa kesällä paistetulle tai grillatulle lohelle nopeasti ja vaivattomasti annokseen ihanaa raikkautta. Talvella kylmiä kastikkeita kannattaa kokeilla savustetun lohen ja siian kanssa. Kylmät kastikkeet sopivat hyvin myös juhlien noutopöytään. Lämpimällä kastikkeella kalaan saa erilaista makuelämystä. Lämmin Voi-yrttikastike sopii kaikille paistetuille kaloille ja toimii erityisen hyvin vaalean kalan lisukkeena. Lämpimällä kastikkeella loihdit maistuvan ravintolatasoisen annoksen lohkoperunoiden ja grillikasvisten kanssa pääraaka-ainetta kunnioittamaan.

Näihin ohjeisiin haluat palata myöhemminkin, ne toimivat loistavasti monenlaisten kalaruokien kanssa.

  • Kermaviilikastike
  • Sinappikastike
  • Voi-yrttikastike
  • Remoulade
  • Ranskankermakastike
  • Kananmunakastike

Valmistusaineet

Kermaviilikastike:

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1/2 rkl Dijon-sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä

Sinappikastike:

  • 2 sitruunaa
  • 1 dl makeaa sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl rypsiöljyä

Voi-yrttikastike:

  • 2 salottisipulia
  • 100 g voita
  • 4 dl valkoviiniä
  • 2-4 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 dl ruohosipulia

Remoulade-kastike:

  • 3 dl majoneesia
  • 1/2 maustekurkku
  • 25 g anjovista
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Ranskankermakastike:

  • 200 g ranskankermaa (creme fraiche)
  • 1 rkl sinappia
  • 2 rkl silputtua rakuunaa
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1 tl mustapippurirouhetta

Kananmunakastike:

  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 1/8 tl valkopippuria
  • 3 kananmunaa

Kastike kalalle x6 ohje

Kermaviilikastike:

  1. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  2. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Sinappikastike:

  1. Ota ainekset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta, jotta ne ovat saman lämpöisiä valmistusvaiheessa.
  2. Purista sitruunoista mehu. Mehua tarvitaan 1 dl. Laita mehu sauvasekoittimen kulhoon, lisää sinappi ja mausteet.
  3. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimella koko ajan vatkaten.

Voi-yrttikastike:

  1. Hienonna salottisipuli. Sulata voi pienessä kattilassa ja kuullota siinä sipulia 5 minuuttia.
  2. Lisää valkoviini, hunaja ja mausteet. Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita lopuksi hienonnettu ruohosipuli kastikkeen joukkoon. Tarjoa lämpimänä.

Remoulade-kastike:

  1. Hienonna kurkku, anjovis, kaprikset ja persilja.
  2. Sekoita majoneesiin. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ranskankermakastike:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kananmunakastike:

  1. Keitä munat kypsiksi. Hienonna pieneksi.
  2. Sulata voi, älä ruskista. Lisää jauhot ja anna seoksen kiehahtaa.
  3. Lisää kylmä maito vähitellen koko ajan sekoittaen.
  4. Anna kastikkeen kiehua hiljaisella lämmöllä 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.
  5. Mausta kastike ja lisää lopuksi hienonnetut munat.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 57 g

Energia 71 kcal

Proteiini 2 g

Hiilihydraatit 2 g

Rasva 6 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 0 g

Suola 0.2 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 13 mg