Kirjolohisalaatti

Annoskoko: 1 10 min

Arvio:

4.5

Kirjolohisalaatti

Kirjolohisalaatti valmistuu vaikkapa eväspurkkiin

Kirjolohisalaatti muuntuu helposti ruokaisammaksi, kun se saa seurakseen täyttäviä proteiineja ja täysjyväisiä raaka-aineita, kuten täysjyväcouscousia, raejuustoa, mustapapuja ja tuoreita kasviksia. Monipuolisesti raikkaita ja terveellisiä raaka-aineita sisältävä savukirjolohisalaatti on oivallinen lounas. Sen voi valmistaa kätevästi valmiiksi eväspurkkiin, jonka voi sitten ottaa mukaansa töihin tai vaikkapa retkelle. Itse kotona valmistettu lounassalaatti on aina take away -lounasaterioita terveellisempi vaihtoehto eikä se sisällä niille tyypillisiä piilorasvoja ja -sokereita.

Kerroksittain koottava lohisalaatti

Kirjolohisalaatti on siitä näppärä lounassalaatti, että se valmistuu ilman, että jokaista raaka-ainetta tarvitsee kypsentää tai keittää. Ainoastaan täysjyväcouscous vaatii keittämisen, mutta tämäkin vie vain muutaman minuutin. Kypsän couscousin joukkoon sekoitetaan lusikallinen vihreää pestoa mehukkuutta ja maukkautta tuomaan. Tämän jälkeen salaatin ainesosat kootaan lounaspurkkiin: purkin pohjalle lusikoidaan ensin maustettua couscousia ja sitä mehevöitetään vielä salaatinkastikkeella.

Seuraavaan kerrokseen lisätään puolitettuja kirsikkatomaatteja sekä kuutioitua hunajamelonia. Päällimmäiseksi tulevat monipuoliset proteiinin lähteet, eli tässä tapauksessa muutama ruokalusikallinen mustapapuja ja raejuustoa sekä tietysti kourallinen mehevää Kalaneuvoksen lämminsavukirjolohta. Purkin pinnalle voi vielä ripotella halutessaan vaikkapa kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä rautaa ja hyviä rasvoja tuomaan. Koko purkin voi halutessaan kruunata ihanan makeilla kuivatuilla karpaloilla sekä lorauksella balsamicoviinietikkakastiketta.

Katso reseptivideo alta ja valmista itse perässä:

Tasapainoinen ja ruokaisa evässalaatti

Reseptiä on helppo varioida kaapin sisältöjen ja omien mieltymysten mukaan, esimerkiksi hunajamelonin voi korvata muilla hedelmillä, kuten viinirypäleillä tai omenalla, mustapavut kikherneillä ja siemenet pähkinöillä. Myös edellisten aterioiden tähteitä – kuten uunipaahdettua parsakaalia tai keitettyjä vihanneksia voi mainiosti hyödyntää tässä reseptissä. Lämmninavukirjolohen voi myös korvata savusiialla tai kylmäsavukirjolohisiivuilla. Kaiken kaikkiaan savukirjolohisalaatti on ruokaisa ja terveellinen lounas. Se pitää sisällään vatsalle tärkeitä kuituja, proteiinia ja hyviä rasvoja sekä raikkaita makuja.

Eväspurkkiin valmistuva salaatti sopii hyvin kiireisen henkilön arkeen, sillä sen valmistamisesta ei synny tiskiä ja salaatin kokoaminen onnistuu halutessaan jo edellisenä iltana. Mikäli töihin ei ole tarvetta ottaa mukaan omaa lounasta, voi salaatin jättää hyvin odottamaan kotiin jääkaappiin ja nauttia pitkän työpäivän jälkeen. Kirjolohisalaatti sopii ravintosisältönsä puolesta hyvin myös urheilijan arkeen, esimerkiksi nautittavaksi ennen tai jälkeen kuntosalitreeniä.

Valmistusaineet

  • 1 dl keitettyä täysjyväcouscousia/riisiä
  • 1 rkl valmista pestokastiketta
  • 6 kpl kirsikkatomaatteja
  • kourallinen salaattisekoitusta
  • 100 g hunajamelonia kuutioina
  • 100 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 2 rkl raejuustoa
  • 2 rkl mustapapuja tölkistä
  • 1 rkl siemensekoitusta
  • 1 rkl kuivattuja karpaloita

Kirjolohisalaatti ohje

  1. Sekoita jäähtyneen couscousin tai riisin joukkoon pestokastike.
  2. Lusikoi couscous lautaselle tai purkin pohjalle.
  3. Lisää salaattisekoitus, puolitetut kirsikkatomaatit, hunajamelonikuutiot, savukirjolohi, raejuusto sekä mustapavut.
  4. Ripottele pinnalle vielä siemensekoitusta ja kuivattuja karpaloita.
  5. Viimeistele halutessasi balsamicokastikkeella.

Vinkki: Tämä salaatti sopii hyvin vaikka evääksi töihin.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 496 g

Energia 593 kcal

Proteiini 37 g

Hiilihydraatit 51 g

Rasva 23 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 7 g

Suola 7.8 g

Sokeri 13 g

Kolesteroli 61 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit