Lohipyörykät

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

3.67

lohipyörykät

Lohipyörykät on helppo ja maukas koko perheen resepti

Lohipyörykät sinappi-jogurttikastikkeella maistuu erittäin helppona ja nopeana arkireseptinä aikuiseen ja terveellisyyttä vaalivaan makuun. Valkosipulilla höystetyt mehevät lohipyörykät vievät kielen mennessään! Tämän ateriakokonaisuuden kruunaa kylmä sinappi-jogurttikastike höystettynä lehtipersiljalla. Lisukkeena voit käyttää jotain itsellesi mieluisinta, joka ei kuitenkaan peitä näitä reseptissä hallitsevia makuja, kuten lohipyöryköiden valkosipulia ja sinappi-jogurttikastikkeen Dijon-sinappia sekä lehtipersiljaa.

Lohipyörykät sinappi-jogurttikastikkeella on myös todellinen terveyspommi, sillä tässä reseptissä yhdistyvät lohen vitamiinit, kivennäisaineet ja rasvahapot sekä sinappi-jogurttikastikkeen sisältämän kreikkalaisen jogurtin korkea proteiinipitoisuus ja probiootit. Tässä reseptissä lohi sekä kreikkalainen jogurtti tekevät ruuasta erittäin proteiinipitoisen.

Kastikkeessa käytettävä kreikkalainen jogurtti on saanut terveysvaikutuksiensa vuoksi suuren suosion suomalaisten keittiöissä ja on helposti saatavilla kaikista ruokakaupoista, kuten muutkin tämän reseptin ainekset.

Kastikkeeseen makua antamaan tuovat voimakasarominen ja hienostunut Dijon-sinappi, perinteistä persiljaa vahvempi lehtipersilja sekä hieman pehmeyttä ja makeutta tuova, myöskin terveellinen hunaja. Tämä sinappi-jogurttikastikkeessa oleva hunajan ja hieman happaman makuisen kreikkalaisen jogurtin liitto on perinteinen välimerellinen yhdistelmä sisältäen hapanta, suolaista ja makeaa. Tämä tuo hetken Välimerta arkeen näiden mehevien ja valkosipulisten lohipyörykeiden kera.

Lohipullat valmistuvat tehosekoittimen avulla nopeasti

Lohipullien valmistusprosessi alkaa kastikkeen teolla. Sinappi-jogurttikastikkeen ainekset sekoitetaan ja annetaan maustua sekä makujen syventyä jääkaapissa lohipyöryköiden valmistuksen ajan. Voit myös katsoa muita kastikeideoita kalan kastike -reseptistämme.

Tämän maistuvan ja mehevän ruoan tekemistä helpottaa vaivaton lohifileen käsittely, sillä raaka-aineena käytetään nahatonta lohifileetä. Tähän käy myös mainiosti myös muutkin Kalaneuvoksen tuotteet, kuten pakattu kirjolohifilee, kirjolohifilee tai lohifilee. Näiden nahallisten tuotteiden käyttäminen vaatii kuitenkin hitusen enemmän käsittelyaikaa, kylläkin vain nahan poistamisen ajan. Jos haluat päästä erittäin helpolla ja kalan käsittelyyn ei ole aikaa, valitse reseptin mukainen nahaton lohifilee.

Tässä reseptissä tehosekoitin tekee työsi ainesosien lisäämisen jälkeen lohipyöryköiden osalta ja sinun ei tarviste kuin pyöritellä lohipyörykät. Paistaminen uunissa vie vain noin 10 minuuttia, hieman vaihdellen pyöryköiden koon mukaan. Katso reseptivideo alta ja valmista itse videon työvaiheita seuraillen!

Lohipyörykät reseptivideo

Muista, että et paista lohipyöryköitä liikaa, jotta pyörykät pysyvät mehukkaina eivätkä kuivu. Uunissa kypsentäminen on helppoa, nopeaa ja kärytöntä. Lisäksi lohipyörykät pysyvät hyvin kasassa.

Valmistusaineet

lohipyörykät:

  • 500 g Kalaneuvos nahatonta lohifileetä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

sinappi-jogurttikastike:

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 1/2 rkl Dijon-sinappia
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lohipyörykät ohje

  1. Valmista ensin kastike maustumaan. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua lohipyöryköiden valmistusajan jääkaapissa.
  2. Raasta sipuli ja valkosipulinkynsi raastimen hienoimmalla terällä. Leikkaa lohi pienemmiksi paloiksi.
  3. Aja kaikki ainekset tehosekoittimella nopeasti sekaisin. Pyöritä lohipyörykät kostutetuin käsin pellille.
  4. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Paistoaika vaihtelee pyöryköiden koon mukaan, mutta pyörykät saavat jäädä meheviksi sisältä. Tarjoa sinappijogurtin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 220 g

Energia 366 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 10 g

Rasva 21 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 2.7 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 145 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit