Haukifilee

Haukifilee, nahaton

Haukifilee on vaaleaa ja vähärasvaista. Sen maku on mieto, mutta maukas ja moneen ruokaan sopiva. Koostumuksensa vuoksi haukifilee onkin parhaimmillaan murekkeissa ja kalamuhennoksissa esimerkiksi katkarapujen kanssa. Perinteisesti haukea on myös nautittu keitoissa ja uunihaukena eri muodoissaan.

Joskus haukea pidetään liian ruotoisena kalana. Ruodot on kuitenkin helppo poistaa kalatiskillä tai kotona. Varsinkin kypsästä kalasta ne irtoavat helposti. Kilohinnaltaan edullinen kala on hyvä valinta myös ympäristön näkökulmasta, sillä se kalastetaan läheltä ja sitä riittää Suomen vesistöissä hyvin ympäri vuoden.

Hauki on terveellistä syötävää, mutta suositusten mukaan raskaana olevien ja imettävien äitien ei pidä sitä syödä, koska sen lihaan kertyy elohopeaa. Ruokaviraston suosituksen mukaan lapset, nuoret ja hedelmällisessä iässä olevat voivat syödä järvestä tai merestä pyydettyä haukea 1-2 kertaa kuukaudessa. Pitoisuudet voivat olla suuria varsinkin vanhoissa ja monikiloisissa hauissa.

Kalaneuvoksen hauet nostetaan Lappajärvestä, Kyrösjärvestä ja Säkylän Pyhäjärvestä, ja toimitamme niitä kokonaisina ja fileinä.

Kypsennä haukifilee mieluiten miedolla lämmöllä, ettei sen rakenne puuroudu. Reseptipankistamme löydät runsaasti kalaruokien ohjeita. Helposti voit valmistaa esimerkiksi uunihaukea, jossa haukifileet saavat lisämakua piparjuuresta. Herkullinen lisä haukiruokaan on myös savujuusto, jota kannattaa rohkeasti kokeilla.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 339 kJ
81 kcal
rasva / fett 0,4 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 0,1 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 19 g
suola / salt 0,01 g

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit