Kalaliemi

Annoskoko: 6 45 min

Arvio:

4.5

kalaliemi

Kalaliemi itse valmistettuna toimii keiton pohjana tai maukkaana liemenä

Kalaliemi valmistuu kalanperkeet itse hyödyntämällä – unohda kaupan valmiit kalaliemikuutiot ja hyödynnä koko kala! Liemeen voit hyödyntää kaikki kalankäsittelystä jääneet osat. Kuulostaa kovin monimutkaiselta ja työläältä prosessilta, mutta todellisuudessa kalaliemen teko on hyvinkin helppoa ja nopeaa. Kalaliemeen voi käyttää mitä tahansa kalanperkeitä, kuten kalojen päitä, ruotoja, nahkoja ja häntiä. Lohi, kirjolohi, kuha, hauki, siika ja kaikki muutkin tuoreet kalat sopivat hyvin kalaliemen pohjaksi. Katso reseptivideo alta ja valmista sen mukana:

Kalaliemi reseptivideo

Valmistusaineet

  • 1 kalan perkeet (kirjolohi, lohi, kuha)
  • 2 l vettä
  • 1 sipuli
  • 3 pientä salottisipulia
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 5 laakerinlehteä
  • 5 maustepippuria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 6 herkkusientä
  • 1 rkl voita
  • 50 g yrttejä (esim.timjami, persilja, rakuuna, oregano)

Kalaliemi ohje

  1. Kuori pestyt vihannekset, hienonna ne ja kuullota niitä voissa, kunnes ne pehmenevät.
  2. Lisää joukkoon kalan perkeet ja freesaa vielä heti. Lisää nesteet ja mausteet.
  3. Anna kiehua 30 minuutin ajan. Anna liemen jäähtyä hetki ja siivilöi liemi.

Vinkki: Voit pakastaa kalaliemen myöhemmin käytettäväksi.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 316 g

Energia 34 kcal

Proteiini 1 g

Hiilihydraatit 2 g

Rasva 2 g

Tyydyttynyt rasva 1 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0 g

Sokeri 0 g

Kolesteroli 4 mg