Blinit

Annoskoko: n. 10 kpl 3 h 15 min

Arvio:

4.61

Blinit

Blinitaikina on kuohkeiden blinien salaisuus

Blinit ovat venäläisiä ohukaisia. Perinteisesti ne on valmistettu tattarijauhoon, mutta tässä reseptissä valmistamme blinitaikinan käyttämällä taikinassa myös trendikkäitä spelttijauhoja ja olutta. Tällä tavoin blinitaikinasta tulee kuohkea. Blinit itsessään eivät ole suuri makuelämys, mutta blinien täytteet tekevät niistä herkullisen kokonaisuuden.

Tällä reseptillä syntyy noin 10 bliniä, josta riittää 3-4 hengelle pääruoaksi. Alkuruoaksi riittää yksikin blini per ruokailija. Toki riippuen siitä, kuinka paljon täytteitä yhden blinin päälle kokoaa. Katso reseptivideo alta kuohkeiden blinien valmistamisesta ja valmista itse perässä.

Blinit reseptivideo

Valmistusaineet

blinitaikina:

  • 1,5 dl maitoa
  • 15 g tuorehiivaa (1/3 pkt)
  • 1 keltuainen
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1/4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl huoneenlämpöistä olutta
  • 1/2 dl voisulaa
  • 1 valkuainen
  • kirkastettua voita paistamiseen

täytteet:

  • muikun tai kirjolohen mätiä
  • smetanaa
  • hienonnettua punasipulia

Blinit ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon keltuainen ja jauhot.
  2. Peitä taikinan astia liinalla tai kelmulla, kun laitat taikinan kohoamaan. Anna taikinan tekeytyä 2-3 tuntia.
  3. Lisää taikinaan suola, olut ja voisula.
  4. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele taikinan joukkoon.
  5. Paista taikinasta blinejä kirkastetussa voissa blinipannulla.
  6. Tarjoa blinien täytteet pöydästä annosteltaviksi tai täytä blinit valmiiksi.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 106 g

Energia 238 kcal

Proteiini 6 g

Hiilihydraatit 12 g

Rasva 17 g

Tyydyttynyt rasva 11 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.2 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 96 mg