Vuokasilakkarullat

Annoskoko: 4

Vuokasilakkarullat resepti Kalaneuvos

Vuokasilakkarullat on tyylikäs silakkaresepti

Napakat, hopeanharmaat vuokasilakkarullat ovat yksinkertaista, mutta maittavaa kotiruokaa. Pienet silakkakääryleet saavat tässä reseptissä seurakseen raastettua fenkolia sekä ylleen perinteisen kermapeitteen. Parhaimmilta vuokasilakkarullat maistuvat juuri uunista saapuneina, perunan tai raikkaan salaatin kera, mutta toki tätä herkkua voi nauttia seuraavana päivänä myös kylmänä alkupalana tumman leivän päällä. Vuokasilakkarulliin ei montaa raaka-ainetta vaadita, varsinkin, kun mausteena käyttää tillin lisäksi Kalaneuvoksen Original Kalamaustetta tai Sitruunainen Kalamaustetta, joissa on näppärästi kaikki kalaan tarvittavat mausteet yhdessä ja samassa purkissa.

Ateria valmistuu rullaillen. Maustetut hopeakyljet rullataan tiiviiksi paketeiksi ja silakkarullat asetellaan vieri viereen vuokaan. Rullien viereen asetellaan mausteeksi raastettua fenkolia. Makeahko, aromaattinen fenkoli pääsee oikeuksiinsa juuri kalan seuralaisena. Se on perinteinen kalojen lisuke ja kalaisien keittojen mauste. Kun vuoka on täytetty, lorautetaan päälle vielä aimo annos ruokakermaa sekä ripaus kalamaustetta. Annos kypsyy uunissa 25 minuutissa valmiiksi.

Kesäaikaan vuokasilakkarullat voi valmistaa myös grillin lämmössä. Silakkarullat kypsyvät ulkogrillin ylätasolla 20-30 minuutissa. Pehmeäksi kypsyvät vuokasilakkarullat ovat mainio pääruoka tarjottavaksi niin perheelle kuin ystäville ympäri vuoden. Simppeliä reseptiä on myös helppo varioida, esimerkiksi kerman joukkoon voi lisätä tomaattikastiketta tai punaista pestoa, jolloin vuokasilakkarullat tuovat pöytään uusia, herkullisia makuja.

Silakkaa kannattaa suosia ruoanlaitossa

Silakan toivoisi löytävän suomalaisten arkiruokapöytään useammin. Kotimainen silakka on edullinen ja ravintorikas ruokakala, lähiruokaa parhaimmillaan. Silakasta valmistuu myös monipuolisesti erilaisia aterioita arkeen ja juhlaan. Iloksemme voimme todeta, että talvikaudesta 2018 alkaen Kalaneuvoksen silakka tulee olemaan MSC-sertifioitua! Silakan ja kilohailin trooli- ja rysäkalastus on saavuttanut MSC:n kestävän kalastuksen sertifikaatin ensimmäisenä Suomessa.

Rasvaisimmillaan ja mehevimmillään silakka on syksyisin silakkamarkkinoiden aikaan, mutta se on silloinkin melko kevyttä syötävää. Pienestä koostaan huolimatta sisältää silakka myös runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita, kuten terveellisiä omega-3-rasvahappoja, fosforia sekä D-vitamiinia.

Kalaneuvokselta silakkaa saa monipuolisesti. Valikoimistamme silakkaa löytyy kokonaisena, perattuna, erilaisina silakkamarinadeina sekä fileinä joko nahan kanssa tai nahattomana. Vuokasilakkarullissa kannattaa ehdottomasti käyttää nahallisia silakkafileitä. Näin silakkarullille saadaan paistamisen aikana rapea ja sen lisäksi myös kauniin värinen pinta.
Vuokasilakkarullien lisäksi voi silakoista valmistaa myös vaikkapa perinteisiä, tillitäytteisiä, voissa meheväksi paistettuja silakkapihvejä. Burgerin väliin laitettu rapea silakkapihvi maistuu taatusti myös silakkaa vieroksuvalle ruokailijalle.

Valmistusaineet

24 tuoretta Kalaneuvos silakkafileetä
150 g tuoretta tilliä
2 kpl keskikokoista fenkolia
Original Kalamaustetta
2,5 dl kermaa

Vuokasilakkarullat ohje

  1. Asettele silakkafileet leivinpaperille siten, että samankokoiset fileet ovat samassa rivissä tiiviisti vierekkäin.
  2. Ripottele pinnalle Original Kalamaustetta ja runsaasti tuoretta tillisilppua. Tillin voi myös leikata saksille fileiden päällä, jolloin tilli laskeutuu tasaisen siististi. Säästä osa tillisilpusta viimeistelyyn.
  3. Kääräise fileet tiiviisti rullalle ja asettele samankokoiset fileet rinnakkain vuokaan.
  4. Raasta fenkoli raasteeksi ja lisää se vuokaan silakkafileiden viereen.
  5. Ripottele koko komeuden päälle vielä Original Kalamaustetta ja valuta kerma tasaisesti koko vuokaan.
  6. Ulkogrillin ylätasolla ruoka valmistuu 20–30 minuutissa ja uunissa tasalämmöllä 175-asteessa n. 25 minuutissa.
  7. Ripottele kypsien silakkarullien päälle hieman tillisilppua ja nosta tarjolle.

Reseptin on suunnitellut Tampereen Sokos Herkun myyntipäällikkö Timo Pitkäranta.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave