Uunikirjolohi

Annoskoko: 4 40 min

Arvio:

4.75

Uunikirjolohi resepti Kalaneuvos

Uunikirjolohi – vaivaton tapa valmistaa kirjolohi

Uunikirjolohi on helppo arkiruoka kotikokin keittiöön. Tämä ruoka valmistuu vaivattomasti Kalaneuvoksen ruodottomasta, C-leikatusta pakatusta kirjolohifileestä ilman tarvetta fileoinnille tai ruotojen poistamiselle. Kirjolohifilee maustetaan Kalaneuvoksen omalla Original Kalamausteella ja laitetaan uuniin kypsymään. Kypsennyksen loppuvaiheessa kalalle valmistetaan kermainen kastikehuntu, joka kaadetaan fileen päälle. Fileetä kypsennetään kastikkeen kera uunissa vielä noin 10 min. Kalafileen kypsyessä voit valmistaa kalalle lisukkeet ja koko ateria on valmis noin puolessa tunnissa! Lisukkeeksi uunikirjolohelle sopivat hyvin esimerkiksi perunasose, keitetyt perunat, keitetty riisi, lohkoperunat ja raikas salaatti. Kastiketta ei tälle ruoalle tarvitse erikseen valmistaa, sillä kalan kermainen kastike tuo hyvin mehevyyttä ruokaan ja riittää hyvin koko aterian kastikkeeksi.

Kalaneuvoksen kalamauste – mauste täydentämään kalan omaa makua

Onko kalan maustaminen sinusta toisinaan hankalaa? Kaipaatko kalalle uusia makupareja perinteisten tillin ja sitruunan lisäksi? Kalaneuvoksen Original Kalamauste on varta vasten suunniteltu etenkin punalihaisen kalan maustamiseen. Original Kalamauste korostaa kalan omaa makua ja se sopii erityisen hyvin lohen ja kirjolohen maustamiseen. Se on pikantti mausteseos, jossa maistuu paprika, pippuri, korianteri, muskotti, valkosipuli, kumina ja cayennepippuri. Kokeile Original Kalamaustetta kokonaisen fileen maustamiseen, lohimedaljonkeihin ja vaikka lohipyöryköihin makua tuomaan. Huomaathan, että mausteseos sisältää suolaa, joten suolan lisääminen ei ruokaan ole välttämättä tarpeellista, maistamalla varmistat parhaan lopputuloksen. Kalaneuvoksen kalamaustesarjaan kuuluu myös Sitruunainen Kalamauste, joka sopii erinomaisesti vaalealihaisten kalojen kuten siian, kuhan ja ahvenen maustamiseen.

Kalaneuvoksen kirjolohifilee – käyttövalmis tuorekalatuote kotikeittiöön

Arvostatko ruoanlaitossa helppoutta ja nopeutta? Kalaneuvoksen kalatuotteilla saat loihdittua ravitsevia ja herkullisia ruokia sekä arkeen, että juhlaan. Kalaneuvoksen kalajalosteita käyttämällä sinun ei tarvitse osata fileoida tai poistaa ruotoja, sillä kalamestarimme ovat hoitaneet nämä työvaiheet puolestasi. Lisäksi Kalaneuvoksen tuotteita ruokapöytääsi valitsemalla voit olla varma, että saat ruokapöytääsi laadukasta kalaa, joka on vastuullisesti tuotettua ja jonka alkuperä on jäljittettävissä. Kalaneuvoksen tuorekalavalikoima pitää sisällään pakattua kirjolohifileetä, sekä kalatiskiltä voit löytää tuoreita kaloja fileenä tai kokonaisina. Kalaa kannattaa syödä pari kertaa viikossa ja Kalaneuvoksen kalajalosteilla helppouden lisäksi saat helposti rakenneltua vaihtelua kalaruokiisi vuoden ympäri.

Valmistusaineet

500-600 g Kalaneuvoksen kirjolohifileetä
1 rkl Original Kalamaustetta

kastike:
2 dl ruokakermaa
2 dl vettä
½ dl vehnäjauhoja
3 rkl mietoa sinappia

Uunikirjolohi ohje

  1. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
  2. Aseta kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle Original Kalamaustetta.
  3. Paista fileetä uunissa noin 20-30 minuuttia.
  4. Sekoita kastikeaineet kulhossa ja kaada fileen päälle, kun kala on saanut kauniin värin.
  5. Anna kastikkeen saostua uunissa noin 5-10 minuuttia.
  6. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin ja perunan tai riisin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Kommentit

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.