Paneroidut silakkafileet

Annoskoko: 4 40 min

Arvio:

5

Paneroidut silakkafileet

Paneroidut silakkafileet chilidipillä – resepti nuoreen(kin) makuun

Paneroidut silakkafileet tai toiselta nimeltään frittisilakat ovat mitä mainiointa rouskuvaa syötävää. Jos mielesi tekee hieman bilehenkistä, mutta silti proteiinipitoista syötävää vaikkapa viikonlopun leffailtaan, kutsuille tai muuten vain herkutteluun, niin tämä resepti sopii tarkoitukseen kuin kala koukkuun.

Tämä ohje on erinomainen myös lapsiperheisiin, joissa voi esiintyä nirsoutta kalaruokia kohtaan. Resepti sopii myös aikuisille, jotka haluaisivat suosia suomalaista MSC-sertifioitua silakkaa terveellisenä ja ilmastoystävällisenä raaka-aineena, mutta silakan maku ei kuulu suurimpiin suosikkeihin. Panerointi (friteeraus) yleisesti peittää jonkin verran minkä tahansa raaka-aineen makua, joten tämä ruoka on hyvä tie esimerkiksi lapsille tai nuorille silakan makumaailmaan. Jos olet jo valmiiksi silakan suuri ystävä, niin tämä resepti toimii loistavana, hieman erilaisena lisänä silakkaruokien valikoimiisi!

Tässä reseptissä teemme silakkafileistä napakoita rullia cocktail-tikkujen avulla. Panerointi suoritetaan vehnäjauhoilla ja pankojauhoilla. Paneroidut fileet kaipaavat kaverikseen jotain kosteutusta, tai ne maistuvat suussa kuivilta. Reseptin chilidippi on kermaviilipohjainen ja tulisuutta siihen tuodaan sriracha-kastikkeella. Jos haluat voimakkaamman tulista makua, niin ripottele fileiden päälle chilijauhetta ennen fileiden kiinni rullaamista.

Frittisilakat – ruokaa Itämeren hyväksi

Suomessa ollaan hyvin valveutuneita kaikissa väestöryhmissä eri ruokaraaka-aineiden ympäristövaikutuksista. Vuonna 2019 teettämämme laajan kyselytutkimuksen mukaan 81 % suomalaisista haluaisi syödä enemmän kotimaista kalaa. Me Kalaneuvoksella teemme parhaamme kotimaisen kalaraaka-aineen saatavuuden parantamiseksi ja turvaamiseksi suomalaisten ruokapöytiin. Jokaisella meistä kuluttajina on yksi keino vaikuttaa – syömällä enemmän suomalaista silakkaa.

Ympäristö- ja terveysnäkökulmasta suomalaisten kannattaisi syödä silakkaa nykyiseen kulutukseen nähden reilusti enemmän. Keskimäärin suomalainen syö tällä hetkellä silakkaa vain noin 0,3 kilogrammaa vuodessa. Samaan aikaan syömme ulkomaista lohta yli kymmenkertaisen määrän. Luonnonvarakeskuksen mukaan silakan käyttö voitaisiinkin kymmenkertaistaa ja sen käyttö ruokakalana on suorastaan ekoteko Itämerta kohtaan. ”Silakkaa riittäisi suomalaisten lautasille vuodessa jopa yli 20 kiloa henkeä kohden. Silakasta riittäisi siten yllin kyllin aineksia kasvissyöntikuplan puhkaisemiseen!”, luonnonvarakeskuksen artikkelissa todetaan.

Silakan ihmiselle hyödyllisten rasvojen pitoisuus on korkea – syksyllä jopa 8 %. Silakassa on muiden rasvaisten kalojen tapaan runsaasti D-vitamiinia ja hyviä omega-3-rasvahappoja.

Kokeile myös muita silakkareseptejämme; Janssoninkiusaus silakoista, silakkalaatikko, silakkaburgerit, kalapuikot silakasta, vuokasilakkarullat grillauskauteen tai vaikkapa perinteiset silakkapihvit.

Valmistusaineet

  • 600 g Kalaneuvos nahallisia silakkafileitä
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl pankokorppujauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

paistamiseen:

  • 1/2 l rypsiöljyä

makea chilidippi:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 rkl sriracha-kastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl sitruunan mehua
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl suolaa

lisäksi:

  • cocktailtikkuja

Paneroidut silakkafileet ohje

  1. Pyyhi silakkafileet kuiviksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.
  2. Ota panerointia varten kolme syvää lautasta. Riko yhteen kananmunat ja vatkaa rakenne rikki haarukalla.
  3. Mittaa toiseen pankojauhot ja kolmanteen vehnäjauhot. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla.
  4. Kasta silakkafileet ensin vehnäjauhoissa. Rullaa ne napakoiksi rulliksi ja kiinnitä cocktailtikulla.
  5. Kasta rullat yksi kerrallaan kananmunassa ja sen jälkeen pankokorppujauhoissa.
  6. Kuumenna öljy paistokasarissa 175 asteiseksi ja paista siinä silakkarullia 3-4 minuuttia, välillä käännellen.
  7. Paista 4-5 rullaa kerrallaan, paistoastian koosta riippuen.
  8. Nosta kypsät rullat talouspaperin päälle hetkeksi valumaan.
  9. Tarjoa silakkarullat kuumina makean chilidipin kanssa.

Vinkki! Jos tykkäät voimakkaammista mauista, voit ripotella silakkafileiden päälle hiukan cihlijauhetta ennen fileiden rullaamista.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 306 g

Energia 560 kcal

Proteiini 38 g

Hiilihydraatit 47 g

Rasva 22 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 2.9 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 277 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit