Lohipitsa

Annoskoko: 4 45 min

Lohipizza

Lohipitsa – viikonlopun täyteläinen jaettava herkku

Lohipitsa on pitsa aikuiseen makuun. Tämä kalapitsa maistuu silloin kun kaipaat hieman vaihtelua perinteisen pitsan tilalle. Lohipitsa ei tomaattia kaipaa, vaan perinteinen tomaattikastike korvataan tässä pitsassa täyteläisellä smetanalla. Pinnalle siivutetaan tuoretta lohta tai kirjolohta ja kun päälle sivelee vielä maukasta itsetehtyä tillipestoa ja tuoretta rucolaa, niin on tuloksena pitsaelämys vailla vertaa! Kuka voisi vastustaa tätä kirpeän tillipeston, täyteläisen smetanan ja tuoreen kalan liittoa rapealla pitsapohjalla tarjoiltuna? Yllätä siis perheesi tai ystäväsi valmistamalla heille vaihteeksi valkoista pitsaa lohitäytteellä. Katso reseptivideo alta ja valmista mukana!

Lohipizza reseptivideo

Valmistusaineet

pitsapohja (2 pitsaa):

  • 2 dl vettä
  • 1/4 pkt tuorehiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 4 dl vehnäjauhoja (osa mielellään durumjauhoja)
  • 2 rkl oliiviöljyä

päälle:

  • 60 g ranskankermaa tai smetanaa
  • 200 g Kalaneuvos tuoretta kirjolohifileetä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1/2 luomusitruunan raastettu kuori
  • n. 1 dl rucolaa
  • 2 rkl tillipestoa
  • n. 1 rkl mustapippuria

tillipesto:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl raastettua luomusitruunan kuorta
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl neitsyt oliiviöljyä
  • 1 dl parmesanraastetta
  • 1/4 tl suolaa

Lohipitsa ohje

Tillipesto:

  1. Raasta valkosipulin kynsi ja laita tehosekoittimeen.
  2. Lisää joukkoon silputtu tilli, sitruunanmehu, sitruunan kuori, pinjansiemenet, oliiviöljy ja juustoraaste ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  3. Mausta valmis pesto suolalla. Käytä tillipesto esimerkiksi kalaruokien maustamisessa.

Lohipitsa:

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja öljy sekä vehnäjauhoja vähitellen.
  2. Alusta taikinaa kädellä vähintään 5 min. Taikina on valmista kun se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
  4. Poista lohesta ruodot tarvittaessa ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
  5. Pirskottele lohiviipaleille hieman sitruunanmehua ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
  6. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kuumenna pelti kuumaksi uunissa ennen taikinan lisäämistä, näin saat rapean pitsapohjan.
  7. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele taikina soikionmuotoiseksi, ohueksi pohjaksi leivinpaperin päälle.
  8. Nosta leivinpaperi kuumalle pellille ja esipaista pohjaa uunin alatasossa, noin 10 min tai kunnes sen reunat ovat saaneet hiukan väriä.
  9. Sivele pohjan päälle ranskankerma, asettele päälle lohiviipaleet ja pinjansiemenet.
  10. Paista uunin keskitasossa noin 5 min tai kunnes pizza on saanut tarpeeksi väriä.
  11. Lisää kuuman pitsan päälle tuoretta rucolaa, raastettua sitruunaa, mustapippuria sekä tillipestoa. Nauti heti!
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 185 g

Energia 585 kcal

Proteiini 22 g

Hiilihydraatit 49 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 0.5 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 53 mg