Kirjolohiseljanka

Annoskoko: 4

Kirjolohiseljanka resepti Kalaneuvos

Valmistusaineet

600 g kirjolohifileetä
1 sipuli
1 porkkana
50 g juuriselleriä
200 g fenkolia
2 rkl öljyä
2 kalaliemikuutiota
1 l vettä
1 valkosipulinkynsi
½ dl tomaattipyreetä
200 g hapankaalia
1 laakerinlehti
2 tl kuivattua timjamia
1 dl tuoretta tilliä
1 suolakurkku
½ tl rouhittua mustapippuria

lisäksi:
100 g kaurafraichea

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Poista ruodot ja nahka kirjolohifileestä ja leikkaa se 2cm kuutioiksi.
  2. Kuori sipuli ja juurekset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös fenkoli ohuiksi siivuiksi. Kuullota kasvikset öljyssä kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot ja vesi kattilaan.
  3. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se liemeen. Lisää tomaattipyree, hapankaali, laakerinlehti ja timjami. Keitä noin 10 minuuttia.
  4. Lisää kalapalat keittoon ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää keittoon silputtu tilli ja kuutioitu suolakurkku. Mausta pippurilla. Lisää annosten päälle lusikallinen fraichea.

Vinkki: Jos kaupastasi ei löydy kaurapohjaista fraichea, voit käyttää maitopohjaista vaihtoehtoa, esimerkiksi ruokarahkaa tai  turkkilaista jogurttia.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu