Voileipäleivos

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

Voileipäleivos

Voileipäleivos on kivaa vaihtelua voileipäkakulle

Voileipäleivos on kaunis pienoisversio voileipäkakusta. Voileipäleivoksilla saat juhlan tuntua tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Yllätä juhlavieraasi tarjoilemalla voileipäkakku vaihteeksi kauniina annosleivoksina. Voileipäleivokset eivät vaadi vetäytymisaikaa ja siitä syystä ne voi valmistaa vaikka juhlapäivänä. Toki leivokset voi tehdä etukäteen jääkaappiin, jos juhlapäivän muut valmistelut niin vaativat. Leivosten valmistus vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta kauniit leivokset palkitsevat tekijänsä kauniilla ulkomuodollaan.

Valmistusaineet

  • 250 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 100 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta siivuina
  • 8 palaa tummaa täysjyväleipää
  • 4 palaa vaaleaa paahtoleipää
  • 200 g jokiravunpyrstöjä
  • 1 rkl kermaviiliä
  • 2 rkl smetanaa
  • 2 dl majoneesia
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • 1 rkl sitruunamehua

Voileipäleivos ohje

Täyte 1:
Hienonna ravunpyrstöt ja tilli. Lisää rapujen joukkoon smetana ja kermaviili. Sekoita ja maista.

Täyte 2:
Hienonna ruohosipuli ja raavi lämminsavulohi haarukalla pienemmiksi paloiksi. Lisää majoneesi ja sitruunamehu lohen ja ruohosipulin joukkoon. Sekoita ja maista.

  1. Leikkaa leivistä pyöreitä paloja esim. lasin tai timbaalin avulla.
  2. Kokoa leivos laittamalla tumma leipä alimmaksi, kokoa päälle lohimajoneesia ja toinen tumma leipä. Levitä rapumassa ja laita vaalea leipä kanneksi.
  3. Voitele päällimmäinen leipä ohuelti majoneesilla.
  4. Koristele kylmäsavukirjolohella ja tillillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 220 g

Energia 447 kcal

Proteiini 21 g

Hiilihydraatit 38 g

Rasva 21 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 0.9 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 142 mg