Savukirjolohitostadas

Annoskoko: 8 1 h

Savukirjolohitostadas

Savukirjolohitostadas on maistuvaa illanistujaisruokaa

Savukirjolohitostadas on paahdettu maissitortilla, jonka päällä tarjotaan erilaisia täytteitä. Tosdatakset ovat alunperin Meksikolaista katuruokaa ja kyseessä on alkujaan tähderuoka, joka tehtiin hiukan kuivuneista tortilloista. Kuivahtaneet tortillat paahdettiin rapeiksi ja päälle aseteltiin erilaisia lihoja, kasviksia ja juustoa – mitä kaapista löytyy. Latinalaisessa Amerikassa on lukuisia muunnelmia tostada-resepteistä. Tostadakset ovat kuin tacoja, mutta tasaisia, kuten tortillat.

Savukirjolohitostadakset sopivat hyvin aikuisten rentoon illanistujaiseen. Reseptistä riittää kahdeksalle henkilölle. Tässä reseptissä on pääraaka-aineena lämminsavukirjolohi, joka on helppo, maukas ja valmis käytettäväksi. Tostadaksien täytteenä lämminsavukirjolohen lisäksi on monenlaisia mausteisia lisukkeita. Tostadakset ovat helppoja tehdä, mutta vaativat hieman aikaa raaka-aineiden pilkkomiseen, paahtamiseen ja friteeraamiseen sekä maustumiseen.

Valmistusaineet

savukirjolohitostadas:

  • 750 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 400 g ranskankermaa
  • 3 jalapenoa
  • 3 punaista chiliä
  • 1 ruukku korianteria
  • 16 kpl pieniä maissitortilloja
  • 2 dl ruokaöljyä

pikkelöity punasipuli:

  • 3 punasipulia
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä

ananassalsa:

  • 800 g tuore ananas
  • 1 jalapeno
  • 2 rkl tuoretta minttua
  • 1 limen mehu ja kuori
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä

Savukirjolohitostadas ohje

  1. Kiehauta pikkelöityä punasipulia varten väkiviinaetikka, sokeri ja vesi. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Viipaloi punasipuli hyvin ohuiksi siivuiksi. Kaada pikkelöintiliemi punasipuleiden päälle ja anna maustua vähintään 30 minuuttia.
  3. Kuori ja lohko ananas neljään osaan. Grillaa tai paahda ananaslohkoja grillissä tai kuivalla paistinpannulla. Kuutioi paahdettu ananas pieniksi kuutioiksi.
  4. Hienonna punasipuli, yrtit ja jalapeno hienoksi. Sekoita ananaksen joukkoon. Raasta sekaan limen kuori ja purista mehu.
  5. Mausta ananassalsa oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
  6. Viipaloi jalapenot ja punaiset chilit ohuiksi siivuiksi. Hienonna korianteri.
  7. Kuumenna ruokaöljy paistinpannussa kuumaksi. Friteeraa maissitortillat nopeasti kullanvärisiksi. Nosta tortillat reikäkauhalla öljystä ja valuta hetki talouspaperin päällä.
  8. Nosta rapean maissitortillan päälle Kalaneuvos lämminsavukirjolohta, pikkelöityä punasipulia, ananassalsaa, jalapenoa, punaista chiliä ja ranskankermaa.
  9. Koristele hienonnetulla korianterilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 382

Energia 691 kcal

Proteiini 26 g

Hiilihydraatit 68 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 3 g

Sokeri 18 g

Kolesteroli 78 mg