Loimukirjolohipasta

Annoskoko: 4 30 min

Loimukirjolohipasta

Loimukirjolohipasta valmistuu Liekki-loimutuotteista

Loimukirjolohipasta pelastaa, kun haluat tarjota jotain maistuvaa ja helppoa. Tämä sopii niin arkiruuaksi kuin vieraillekin tarjottavaksi. Spesiaalia tästä tekee se, että se valmistetaan uutuustuotteestamme Liekki loimutetusta kirjolohifileepalasta. Myös kaikki Liekki-sarjaan kuuluvat tuotteet sopivat tähän mainiosti, kuten loimutettu lohifileepala tai kokonaisena loimutettu kirjolohi– tai lohifilee.

Loimutuotteet ovat osa kulttuuriperinnettä Suomessa, joita nautitaan usein ulkona kokoontumis- tai juhlatilaisuudessa. Loimutus ei ole vain herkullinen tapa valmistaa kalaa, vaan myös ainutlaatuinen ja maukas kypsennysmenetelmä, joka korostaa kalan luonnollista makua ja lisää samalla savuista ja puumaista aromia. Tämän lempeän savuisen aromin olemme saaneet loimutuotteisiimme käyttämällä valmistusmenetelmässä aitoa tulta. Haluamme tarjota loimutuotteita nyt myös aivan tavalliseen ruokapöytään ja kaikkien saataville, joten pakkasimme niitä kaupan kylmätiskiin.

Loimukirjolohi ja -lohifileepalat ovat täydellisiä juuri silloin, kun haluat kalaa vain pienemmän määrän. Liekki loimutettu kirjolohifileepalan pakkauskoko on 150 g.

Kokonaiset fileet sopivat sellaisenaan tarjottavaksi joko arkena tai osana juhlavaa kalapöytää. Ne sopivat hyvin myös ainesosaksi moniin kalaresepteihimme. Voit vaihtoehtoisesti käyttää Liekki loimutuotteita esimerkiksi lämminsavun tilalla.

LoimupaSTA SAA SYKSYISIÄ SÄVYJÄ KANTARELLEISTA

Loimupasta sisältää ihanan syksyisiä makuja, sillä siinä on yhtenä ainesosana kantarelleja eli keltavahveroita. Kantarellin maku on aromikas, tuoksu miedon hedelmäinen ja se sopii loistavasti tarjottavaksi juuri kalan kanssa.

Tätä kulinaristien ja sienten ystävien superherkkua on kerättävissä metsästä jokamiehenoikeuksilla aivan ilmaiseksi, riippuen tietenkin sienisadosta. Parhaiten niitä löytää heinä-elokuussa. Jos sato on suuri, kannattaa niitä säilöä joko kuivaamalla tai pakastamalla ja tällöin voit nauttia tätäkin pastaa vuodenajasta riippumatta. Jos et ole innokas sienestäjä, löydät kantarelleja myös ruokakaupoista.

Tämä pasta on hyvin nopea ja yksinkertainen valmistaa. Valmistettavaa on vain pastan keittäminen ja sienten sekä sipulin paistaminen.

Kantarelleja ei tarvitse käsitellä muutoin kuin puhdistamalla sienet ja pilkkomalla ne sopivan kokoisiksi. Tämän jälkeen ne paistetaan sipulin kanssa pannulla niin, että niiden neste haihtuu. Tämän jälkeen ne maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Pastaksi on valittu pappardelle, joka on hyvin leveää nauhapastaa ja sopii erityisesti kastikkeiden kanssa. Jos sellaista ei ole saatavilla, käyvät toki kaikki muutkin pastat.

Pastan kruunaa sen tärkein osa eli Liekki kirjolohifileepala, joka on sellaisenaan valmis käytettäväksi. Vielä hitunen lehtipersiljaa, niin aromikas pasta on valmis nautittavaksi!

Valmistusaineet

 • 150 g Kalaneuvos Liekki loimukirjolohta
 • 1 l kantarelleja
 • 1 keltasipuli
 • 2 valkosipulia
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • 1 tl suolaa
 • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
 • 400 g pappardelle-pastaa
 • 1 dl pastan keitinvettä
 • 1 ruukku lehtipersiljaa

Loimukirjolohipasta ohje

 1. Lohko puhdistetut kantarellit muutamaan osaan ja hienonna sipulit.
 2. Freesaa kantarelleja ja sipuleita oliiviöljyssä, kunnes kantarellien neste haihtuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
 3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja säästä pastan keitinvesi.
 4. Lisää pastan keitinvettä ja keitetty pasta kantarellien ja sipulien joukkoon. Sekoita hyvin.
 5. Lisää viimeisenä pastan joukkoon paloiteltu Kalaneuvos Liekki loimukirjolohi ja hienonnettu lehtipersilja.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 190

Energia 544 kcal

Proteiini 22 g

Hiilihydraatit 68 g

Rasva 20 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 9.3 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 27 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *