Lohipyttipannu
Annoskoko: 2 45 min

Lohipyttipannu – perinteistä kevyempi
Lohipyttipannu on muunnelma legendaarisesta pyttipannusta, jossa naudan ja possun lihan sijaan käytetään kalaa. Kala tekee tästä ruuasta hieman vähärasvaisemman ja kevyemmän.
Valmistusaineet
- 6–8 kiinteää perunaa
- 1 keltasipuli
- 300 g kirjolohta tai lohta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl chilihiutaleita
- 1 tl suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
- 2 kananmunaa
- 1/2 ruukku persiljaa
Lohipyttipannu ohje
- Keitä perunat kypsiksi ja kuori ne. Paloittele sipuli. Paloittele kirjolohi tai lohi.
- Paista lohet oliiviöljyssä. Nosta sivuun. Lisää pannulle peruna ja sipuli, paista kullanruskeaksi. Nosta lohet takaisin paistinpannuun. Mausta pyttipannu.
- Tee pyttipannuun kolot kananmunille, riko kananmunat koloon ja anna paistua miedolla lämmöllä kypsäksi. Hienonna päälle tuoretta persiljaa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 533
Energia 642 kcal
Proteiini 38 g
Hiilihydraatit 45 g
Rasva 33 g
Tyydyttynyt rasva 6 g
Ravintokuitu 4 g
Suola 8.9 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 280 mg