Lohibibimpap
Annoskoko: 4 45 min

Lohibibimpap – Korealainen kulhoruoka
Lohibibimpap on länsimaalainen ja moderni versio perinteisestä korealaisesta ruokalajista. Tästä ruokalajista on ensimmäisiä merkintöjä jo 1800-luvulta, joten sillä on pitkät perinteet korealaisessa keittiössä. Bimpap tarkoittaa sekaruokaa, jossa kulhon pohjalla on riisi ja sen päällä asetellaan erilaisia vihanneksia sekä kalaa tai lihaa. Bibim tarkoittaa sekoittamista, ja bap tarkoittaa riisiä. Jos et ole vielä kokeillut korealaisten ruokien valmistusta, tästä helposta reseptistä on hyvä aloittaa.
Valmistusaineet
- 3 porkkanaa
- 1 kurkku
- 200 g punakaalia
- 2 dl sushiriisiä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 500 g (kirjo)lohta
- 200 g mungpavunituja
- 80 g babypinaattia
- 4 kananmunaa
- seesaminsiemenöljyä paistamiseen
Gochujangranskankerma:
- 200 g ranskankerma
- 1 sitruunankuori
- 1 rkl gochujangtahnaa
- ripaus suolaa
- rouhaisu mustapippuria myllystä
Koristeeksi:
- rucolanversoja
Lohibibimpap ohje
- Sekoita kaikki gochujangranskankerman ainekset keskenään ja anna maustua ruuanvalmistuksen ajan. Leikkaa porkkana ja kurkku tikuiksi. Suikaloi punakaali. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
- Paista lohi seesaminsiemenöljyssä rapeaksi. Paista nopeasti kaikki kasvikset erikseen seesaminsiemenöljyssä ja nosta sivuun, paista myös nopeasti mungpavunidut ja babypinaatti. Paista kananmunat toiselta puolelta seesaminsiemenöljyssä.
- Kokoa kaikki vihannekset kauniisti riisin päälle kulhoon. Nosta viimeisenä päälle lohi ja paistettu kananmuna. Ripottele kananmunan päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Tarjoa gochujangranskankerman kanssa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 541
Energia 629 kcal
Proteiini 37 g
Hiilihydraatit 41 g
Rasva 34 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 6 g
Suola 2.3 g
Sokeri 2 g
Kolesteroli 284 mg