Lohibibimpap

Annoskoko: 4 45 min

Kirjolohibibimpap

LOHIBIBIMPAP – KOREALAINEN KULHORUOKA

Lohibibimpap on länsimaalainen ja moderni versio perinteisestä korealaisesta ruokalajista. Tästä ruokalajista on ensimmäisiä merkintöjä jo 1800-luvulta, joten sillä on pitkät perinteet korealaisessa keittiössä. Bimpap tarkoittaa sekaruokaa, jossa kulhon pohjalla on riisi ja sen päällä asetellaan erilaisia vihanneksia sekä kalaa tai lihaa. Bibim tarkoittaa sekoittamista, ja bap tarkoittaa riisiä. Jos et ole vielä kokeillut korealaisten ruokien valmistusta, tästä helposta reseptistä on hyvä aloittaa.

Tämän kulhoruuan kastikkeen pääasiallisena ainesosana on gochujang, korealainen chilitahna. Tämä tahna on käyttämällä soijapavuista ja chilijauheesta valmistettu lempeän tulinen tahna ja sitä käytetään etenkin tulisten ruokalajien maustamisessa. Tahnaa myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja etnisissä kaupoissa. Voit hyödyntää jäljelle jäävää tahnaa niin kastikkeisissa, keitoissa, marinadeissa kuin pataruuissakin. Tahnaa voi käyttää siis kaikenlaisissa ruuissa, joihin kaipaat tulisuutta.

Lohibibimpap sisältää mukavasti kasviksia, jotka pilkkomisen ja kevyen paistamisen jälkeen asetetaan kulhoruuan tapaan riisin päälle. Tässä reseptissä voit käyttää joko kirjolohi– tai lohifileetä mieltymyksesi mukaan. Paistamiseen käytetään seesaminsiemenöljyä, joka antaa kivasti paahdettujen pähkinöiden makua niihin. Päälle vielä paistettu kananmuna, niin runsas ateria on valmis.

Valmistusaineet

  • 3 porkkanaa
  • 1 kurkku
  • 200 g punakaalia
  • 2 dl sushiriisiä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 500 g (kirjo)lohta
  • 200 g mungpavunituja
  • 80 g babypinaattia
  • 4 kananmunaa
  • seesaminsiemenöljyä paistamiseen

Gochujangranskankerma:

  • 200 g ranskankerma
  • 1 sitruunankuori
  • 1 rkl gochujangtahnaa
  • ripaus suolaa
  • rouhaisu mustapippuria myllystä

Koristeeksi:

  • rucolanversoja

Lohibibimpap ohje

  1. Sekoita kaikki gochujangranskankerman ainekset keskenään ja anna maustua ruuanvalmistuksen ajan. Leikkaa porkkana ja kurkku tikuiksi. Suikaloi punakaali. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla.
  2. Paista lohi seesaminsiemenöljyssä rapeaksi. Paista nopeasti kaikki kasvikset erikseen seesaminsiemenöljyssä ja nosta sivuun, paista myös nopeasti mungpavunidut ja babypinaatti. Paista kananmunat toiselta puolelta seesaminsiemenöljyssä.
  3. Kokoa kaikki vihannekset kauniisti riisin päälle kulhoon. Nosta viimeisenä päälle lohi ja paistettu kananmuna. Ripottele kananmunan päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Tarjoa gochujangranskankerman kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 541

Energia 629 kcal

Proteiini 37 g

Hiilihydraatit 41 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 11 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 2.3 g

Sokeri 2 g

Kolesteroli 284 mg