Lohi sashimi

Annoskoko: 4 15 min

Lohi sashimi

Valmistusaineet

marinadi:

  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl raastettua valkosipulia
  • 3/4 dl seesaminsiemenöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl limetinmehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl wasabia

koristeeksi:

  • 1 punainen chili kuutioituna
  • 1 kevätsipulin varsi siivutettuna
  • 5-6 retiisiä siivutettuna
  • korianterinlehtiä

Lohi sashimi ohje

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
  2. Leikkaa tuore kirjolohifilee tai lohi ohuiksi sivuiksi ilman nahkaa ja levitä siivut laakeaan tarjoiluastiaan.
  3. Kaada marinadi tasaisesti kirjolohisiivujen päälle.
  4. Koristele sashimilohi chilillä, kevätsipulilla, retiisillä ja korianterinlehdillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 222 g

Energia 416 kcal

Proteiini 26 g

Hiilihydraatit 7 g

Rasva 30 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.6 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 81 mg

Lohi sashimi – näyttävä kalaruoka Japanista

Lohi sashimissa suolaisuus, makeus, umami ja happamuus yhdistyvät ihastuttavaksi, näyttäväksi kokonaisuudeksi. Japanista lähtöisin oleva sashimi tarkoittaa kirjaimellisesti raakaa, ohueksi siivutettua kalaa, joka tarjotaan suupaloina soijan, wasabin ja miksei myös inkiväärin kera. Sashimi lohi sopii mainiosti tarjottavaksi herkutteluhetkiin, fiinimpään iltaan – tai miksei myös noutopöytään, kunhan huolehditaan tarjottavan säilymisestä viileänä.

Tästä reseptistä lohta riittää pääruoaksi neljälle tai alkupalaksi muista tarjottavista riippuen vähintään kuuden hengen seurueelle. Lohi sashimin kanssa voi halutessaan vielä tarjota erilaisia vihanneslisukkeita, kuten inkivääriporkkanoita tai marinoituja retiisejä ja kevätsipuleita. Myös idut ja versot, samoin kuin ruokaisammat vaihtoehdot, kuten papu- tai kaalisalaatti, sopivat lohi sashimin makuihin hyvin.

Jos lohi sashimia jää tarjoiluilta yli, niin siitä tehdään seuraavana päivänä mitä maittavimman kulhoruoan, trendikkään sushikulhon. Sashimin lisukkeeksi keitetään tällöin hieman tahmeaa sushiriisiä, tai kotimaista puuroriisiä, joka maustetaan riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Riisi jäähdytetään ja päälle kootaan sashimipaloja sekä mieluisia kasviksia.

Katso reseptivideo alta ja valmista helposti mukana!

Lohi sashimi reseptivideo