Kylmäsavulohitahna

Annoskoko: 20 leivälle 10 min

Kylmäsavulohitahna

Kylmäsavulohitahna on monikäyttöinen lisuke tai alkupala

Kylmäsavulohitahna ja nopeat suolaiset suupalat ovat loistava tarjottava illanistujaisiin tai juhlapöytään. Tämä tarjottava sopii myös joulupöydän kalatarjottimelle. Tahnaa voi hyödyntää monenlaisessa tarjottavassa; uuniperunoissa, cocktail-paloissa, savulohisuupaloilla tai ruissipsien kanssa. Vaihtelua tahnan makuun saat korvaamalla ruohosipulin tillillä tai rakuunalla.

Uutta vivahdetta kylmäsavulohitahnaan saat lisäämällä joukkoon wasabia tai valkosipulia. Oletko huomannut, että reseptipankistamme löytyy myös ohje lohi-wasabikastikeelle, jonka käyttötarkoitus on saman tyyppinen kuin kylmäsavulohitahnalla? Tällainen maustetumpi versio sopii loistavasti dipiksi tai jos syöjät ovat porukkana tulisempien makujen ystäviä. Vaihtamalla reseptissä smetanan ranskankermaan (creme fraiche) saat tahnaan erilaisen koostumuksen. Voit kokeilla myös tuorejuuston käyttöä makusi mukaan smetanan sijaan.

Katso reseptivideo alta ja valmista nopeasti perässä!

Kylmäsavulohitahna reseptivideo

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileetä
  • 1 salottisipuli
  • 200 g smetanaa
  • 2,5 tl roseepippuria
  • 3/4 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 300 g saaristolaisleipää

Kylmäsavulohitahna ohje

  1. Hienonna kylmäsavukirjolohi ja sipuli
  2. Sekoita ne kulhossa smetanan kanssa ja mausta roseepippurilla.
  3. Lisää ruohosipuli ja laita tahna jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
  4. Viipaloi saaristolaisleipä ja leikkaa siitä muotilla pieniä leipäkiekkoja.
  5. Annostele tahnaa leiville. Koristele ruohosipulilla ja roseepippurilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 40 g

Energia 94 kcal

Proteiini 3 g

Hiilihydraatit 7 g

Rasva 5 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 0.2 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 14 mg