Kylmäsavulohitahna
Annoskoko: 20 leivälle 10 min
Kylmäsavulohitahna on monikäyttöinen lisuke tai alkupala
Kylmäsavulohitahna ja nopeat suolaiset suupalat ovat loistava tarjottava illanistujaisiin tai juhlapöytään. Tämä tarjottava sopii myös joulupöydän kalatarjottimelle. Tahnaa voi hyödyntää monenlaisessa tarjottavassa; uuniperunoissa, cocktail-paloissa, savulohisuupaloilla tai ruissipsien kanssa. Vaihtelua tahnan makuun saat korvaamalla ruohosipulin tillillä tai rakuunalla.
Uutta vivahdetta kylmäsavulohitahnaan saat lisäämällä joukkoon wasabia tai valkosipulia. Oletko huomannut, että reseptipankistamme löytyy myös ohje lohi-wasabikastikeelle, jonka käyttötarkoitus on saman tyyppinen kuin kylmäsavulohitahnalla? Tällainen maustetumpi versio sopii loistavasti dipiksi tai jos syöjät ovat porukkana tulisempien makujen ystäviä. Vaihtamalla reseptissä smetanan ranskankermaan (creme fraiche) saat tahnaan erilaisen koostumuksen. Voit kokeilla myös tuorejuuston käyttöä makusi mukaan smetanan sijaan.
Maistuvan kylmäsavulohitahnan voit tarjota myös illanistujaisissa ruissipsien kera. Ruissipsit kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät pehmene. Näyttävän ja maistuvan savulohitahnan voi tarjoilla myös erikseen kulhossa osana noutopöytää esimerkiksi juhlatarjoiluna. Halutessasi voit valmistaa tahnan korvaamalla kylmäsavustetun kirjolohen lämminsavustetulla kirjolohella.
Kylmäsavulohitahna valmistuu 10 minuutissa. Muista säilyttää tuote mahdollisuuksien mukaan viileässä myös tarjoilun ajan. Kylmäsavustettu kala on makunsa puolesta parhaimmillaan ennen viimeistä käyttöpäivää. Kokoa näyttävä tarjoilulautanen juhlapöytään tarjoilemalla sekä savukirjololohimoussella että mätimoussella täytettyjä palttoonnappeja tai saaristolaisleipää. Koristeluun sopii roseepippuri ja tilli.
Katso reseptivideo alta ja valmista nopeasti perässä!
LohiTAHNA on helppo valmistaa KALANEUVOKSEN TUOTTEILLA
Kalaneuvoksen kylmäsavustettu kirjolohi soveltuu loistavasti tämän reseptin valmistukseen. Kaikki Kalaneuvoksen kylmäsavu- ja graavituotteet valmistetaan aina tuoreesta raaka-aineesta, ei pakasteesta. Kylmäsavu- ja graavituotteemme ovat syöntivalmiita pakkauksesta.
Kylmäsavukirjolohi soveltuu moniin ruokiin ja sitä kannattaakin kokeilla ennakkoluulottomasti korvaamaan resepteissä muita ainesosia. Kylmäsavikirjolohi on jo itsessään suolattua, joten suolaa harvoin tarvitsee erikeen enää ohjeeseen lisätä.
Kokkailuun voit käyttää myös kokonaista kylmäsavukirjolohifileetä. Siitä saat leikattua eri reseptien tarpeisiin esimerkiksi kuutioita tai muita paloja kuhunkin reseptiin sopiviksi paloiksi. Voit myös itse siivuttaa kokonaista fileetä siivuiksi. Tässä reseptissä voit silputa joko konaisesta fileestä tai fileesiivuista silppua. Leikkaa fileestä ensin siivuja fileointiveitsellä ja käytä sen jälkeen keittiösaksia silpun tekemiseen. Siivuissa valikoimassamme on tarjolla myös Norjan lohesta valmistettua kylmäsavufileesiivua.
Valmistusaineet
- 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohifileetä
- 1 salottisipuli
- 200 g smetanaa
- 2,5 tl roseepippuria
- 3/4 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 300 g saaristolaisleipää
Kylmäsavulohitahna ohje
- Hienonna kylmäsavukirjolohi ja sipuli
- Sekoita ne kulhossa smetanan kanssa ja mausta roseepippurilla.
- Lisää ruohosipuli ja laita tahna jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi.
- Viipaloi saaristolaisleipä ja leikkaa siitä muotilla pieniä leipäkiekkoja.
- Annostele tahnaa leiville. Koristele ruohosipulilla ja roseepippurilla.
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 40 g
Energia 94 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatit 7 g
Rasva 5 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0.4 g
Sokeri 3 g
Kolesteroli 14 mg
Hyvää on, teen tätä usein.
Maistuva, helppo ja monikäyttöinen resepti
Tosi hyvää, helppo tehdä, onnistuin.
Kaikki ainekset ihan huippuja
Ihan parasta, käy monen kanssa: peruna, ruisnapit ja voi vaan hotkia menemään paljaaltaan.
Tätä teen usein joulupöytään tarjottavaksi saaristolaosleivän kera
Hyvä ja raikas
Helppo tehdä, Hyvää myös blinien / täytettyjen ohukaisten kanssa,
Sopivan helppo tehdä. Itse söin uuniperunan kanssa. Herkullista!
Tilli antaa mieleistäni makua ja pippuriksi pippurisekoitusta myllystä. Leivän kanssa käytän
Tosi hyvää ja onnistuu aina
Todella hyvää ja sopii moneen eri tarkoitukseen. Uuniperunoiden tai leipien täytteeksi, coctailpaloihin, kylmiin wrappeihin
Juu hyvä tuli lisäsin vielä punasipulin ja tilliä
Bravoo todella maukas
Erinomaista ? laitoin kolmioleipien väliin ja nautin
Todella maistuvaa, helppotekoista. ?? Leipää vaihtamalla aina hieman erilaista.
Tosi hyvää ja monikäyttöistä. Sopii myös rieskarulliin.
Todella hyvää
Herkullista ???
Helppo ja maukaa ja monikäyttöinen tahna
Tein blinien lisukkeeksi. Herkkua oli!
Tää on hyvää ja helppo tehdä. Maistuu arkenakin hapankorpun päällä
Täähän olikin hyvää ohuiden näkkäreiden päällä. Helppo ja maistuva ?
Todella nam, nam
Todella hyvää saaristolaisleivän kanssa, mutta erittäin hyvältä maistuu myös keitettyjen perunoiden kanssa. Helppo ja nopea tehdä
Herkullinen täyte ruisnapeille
Helppo tehdä ja maistuu koko perheelle?
Helppo tehdä ja tulee taatusti hyvää. Sopii arkeen ja juhlaan.
Hyvää ja helppo tehdä.
Todella hyvä ja monikäyttöinen tahna. Täydet pisteet!
Ihan parasta?
Todella hyvää muuten, mutten pidä saaristolaisleivästä. Joten hieman sovelsin ja laitoin ruisnapin päälle! Erinomaista siinä ja todella helppo ja nopea valmistaa.
Kuulostaa hyvältä.
Tämä herkku katosi nopeasti ruisleipänappien kanssa tarjoilupöydästä. Suosittelen lämpimästi!
Tuli hyvää ja meni hyvin kaupaksi synttäreillä.
Herkullinen ja helppo resepti. Tahna testattu myös ruissipseillä ja minitortuilla ja toimii.
Herkullista, tämä menee myös joulupöytätarjoiluun
Aivan ihanan helppo tehdä ja makujen kirjo! Täydellinen nautinto!❤️