Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot

Annoskoko: 4 10 min

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot

Valmistusaineet

  • 200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
  • 3 kerää (300 g) sydänsalaattia tai rapeita salaatinlehtiä
  • 1 hapokas omena (esim. Granny Smith)
  • 1 avokado
  • 2 tl sitruunanmehua
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

koristeeksi:

  • 1 dl Kalaneuvos kirjolohenmätiä
  • 1/2 dl silmusalaattia tai mikrosalaattia

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot ohje

  1. Revi sydänsalaatin lehdet erilleen toisistaan. Asettele lehtikupit tarjottimille.
  2. Pilko kylmäsavukirjolohi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko omena ja avokado.
  3. Sekoita kirjolohi, omenakuutiot ja avokadokuutiot keskenään kulhossa. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla.
  4. Lusikoi täytettä salaatinlehdille ja viimeistele nokareella mätiä sekä silmu- tai mikrosalaatilla.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 232 g

Energia 218 kcal

Proteiini 17 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 12 g

Tyydyttynyt rasva 3 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 0.6 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 122 mg

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot rouskuvat ja maistuvat

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot yllättävät. Kukapa ei pitäisi maukkailla herkuilla täytetyistä tacoista. Ja ketäpä ei kiinnostaisi tämä fast food -herkku himpun verran terveellisemmässä muodossa? Kirjolohi-salaattitacoissa salaatinlehti korvaa maissisen tacokuoren ja siitä syntyy niin soma tarjottava, että vieraillekin kelpaa kattaa.

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot ovat mielenkiintoinen kirpeän ja suolaisen yhdistelmä rapealla purutuntumalla. Salaatinlehdelle kootut, rapsakat salaattitacot kätkevät sisäänsä pehmeää ja rasvaista avokadoa, hapokasta omenaa ja herkullisen suolaista Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta sitruunanmehulla höystettynä.

Tämä resepti on hauska ja tuore idea vedet kielelle herauttavaksi pikkusuolaiseksi. Ja mikä parhainta, kylmäsavukirjolohi-salaattitacojen valmistaminen on todella yksinkertaista, joten tässä reseptissä ei voi epäonnistua. Katso reseptivideo alta ja valmista käden käänteessä!