Kalapata aasialaisittain

Annoskoko: 6 30 min

Kalapata

Kalapata – resepti aasialaisen keittiön tapaan

Kalapata kirjolohesta tai lohesta valmistettuna on hyvää vaihtelua perinteisille suomalaisille lihapadoille. Tässä reseptissä valmistamme tuhdin kalapadan viime vuosina trendiksi nousseeen aasialaisen keittiön tyyliin. Aasialaiset vahvat, mutta toisaalta myös raikkaat maut ja pohjoismaalainen, puhtaan makuinen kirjolohi sopivat hienosti yhteen. Aasialainen keittiö on hyvin monimuotoinen ja laajalle jakautunut – onhan Aasia maantieteellisesti valtavan kokoinen alue. Eri Aasian maissa on kehittynyt oma ruokakulttuuri ja omat makumaailmansa.

Valmistusaineet

  • n. 700 g Kalaneuvos kirjolohifileetä
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 paksoita (tai 80 g pussi babypinaattia)
  • 2 rkl inkivääritahnaa
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl kookosmaitoa
  • 1 ps (100 g) punaista thaicurrykastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 limetin puristettu mehu ja kuori

lisäksi:

  • 6 hengen annos keitettyä jasmiiniriisiä
  • 1,5 dl suolapähkinöitä
  • 2 limeä
  • mintunlehtiä

Kalapata aasialaisittain ohje

  1. Irrota kalasta nahka ja kuutioi kala.
  2. Ruskista kalakuutiot seesamiöljyssä, niin että pinta saa väriä.
  3. Hienonna salottisipulit ja valkosipulit.
  4. Leikkaa paksoin valkoset kantaosat lohkoiksi ja suikaloi lehdet. Hienonna korianteri.
  5. Kuullota wokissa öljyssä sipulit ja inkivääri.
  6. Kaada joukkoon kookosmaito ja lisää kaikki muut ainekset kalakuutioita, paksoin lehtiä ja korianteria lukuunottamatta.
  7. Anna padan kiehua 15 minuutin ajan. Lisää lopuksi kalakuutiot, paksoin lehdet ja korianteri.
  8. Koristele valmis pata mintunlehdillä, suolapähkinöillä ja limenlohkoilla.
  9. Tarjoa kalapata keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 433 g

Energia 763 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 27 g

Rasva 53 g

Tyydyttynyt rasva 30 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 0.3 g

Sokeri 10 g

Kolesteroli 66 mg