Kalanuggetit airfryerissa

Annoskoko: 4 1 h

Kalanuggetit airfryerissa

Kalanuggetit airfryerissä ovat täydellinen vaihtoehto, kun haluat valmistaa maukasta ja kevyttä kalaruokaa varsin helposti. Ahvenfileistä valmistetut nuggetit ovat rapeita päältä ja meheviä sisältä, ja ne sopivat niin arkiseen illalliseen kuin viikonlopun herkutteluun. Airfryer tekee kypsennyksestä nopeaa ja vähentää öljyn käyttöä, joten lopputulos on terveellisempi mutta silti herkullinen.

Valmistusaineet

  • 400 g ahvenfileitä
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
  • 2 dl spelttivehnäjauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl pankoa
  • 2 tl suolaa
  • muutama painallus oliiviöljysuihketta

 

Kermaviilikastike:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl hunajaa
  • noin 10 basilikan lehteä hienonnettuna
  • ripaus suolaa

Kalanuggetit airfryerissa ohje

  1. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa kalan valmistuksen ajan.
  2. Paloittele ahvenfileet kolmeen osaan. Suolaa ja pippuroi kalapalat.
  3. Paneroi kalapalat kaksinkertaisesti: kierittele ensin spelttivehnäjauhoissa, sitten vatkatussa kananmunassa ja viimeisenä pankojauhoissa. Suihkauta päälle öljyä.
  4. Esilämmitä airfryer 180 asteeseen. Kypsennä nugetit muutamassa erässä. Nosta airfryerin pohjalle paneroituja kalapaloja vierekkäin, mutta älä nosta nugetteja päällekkäin, jotta nugeteista tulee joka puolelta rapeita. Kypsennä nugetteja noin 10 minuutin ajan. Tarjoa nugetit kermaviilikastikkeen kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 607

Energia 600 kcal

Proteiini 29 g

Hiilihydraatit 86 g

Rasva 7 g

Tyydyttynyt rasva 2 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 1 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 100 mg