Ahven

Kalaneuvos Ahven kokonainen tuore

Ahven – ruoka suoraan Suomen järvistä

Ahven on Suomen kansalliskala ja järvikaloistamme yleisimpiä ja käytetyimpiä. Helposti tunnistettavaa viirukylkistä kalalajia tavataan niin järvissä kuin meressäkin. Kalaneuvoksen myymän ahvenen kalastuspaikkoja ovat muun muassa Lappajärvi, Pyhäjärvi ja Kyrösjärvi. Kalatuotteemme jalostetaan helppokäyttöisiksi herkuiksi Suomessa.

Kokemattomalta kokilta ahvenen fileointi saattaa vaatia vähän harjoitusta, mutta siistit fileet loihdit kunnollisilla välineillä. Laita fileet pannulle tai uuniin ja ruoka onkin jo kohta valmista. Vähärasvainen, mutta maukas kala ei kaipaa seurakseen liikaa mausteita tai höysteitä viemään huomiota sen ominaismaulta. Toki ahvenesta voi nauttia myös savustuspussin kautta käytettynä tai terveellisesti höyrytettynä.

Ahvenen liha on vaaleaa, kiinteää eikä se ole yhtä rasvapitoinen kuin vaikkapa lohi. Tämä kala sopiikin myös ruokavaliotaan keventävälle nautiskelijalle. Esimerkiksi keitto on herkullinen ja helppo kotiruoka, joka valmistuu nopeasti. Vaalean kalan kanssa maistuvat myös kotimaiset tuoreet kasvikset – salaatissa tai kalan kanssa uunissa käyneenä. Kurkkaa kalaruokareseptimme ja kokeile rohkeasti uusia yhdistelmiä.

Paistettu ahven liittyy monen suomalaisen mökkimuistoihin. Oman maan perunat kiehumassa ja kala uunissa tuovat veden kielelle. Kotimaisessa kalassa on aito ja rehti maku ja se on olennainen osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Ahven paistettuna kuuluu monen kesäiseen ruokapöytään. Kevyempää vaihtoehtoa hakevan kannattaa kokeilla höyrytettyä tai uunissa valmistettua ahventa juuresten kanssa.

Ravintosisältö / Näringsvärde100 g
energia / energi345 kJ
82 kcal
rasva / fett0,7 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat0,1 g
hiilihydraatit / kolhydrater0 g
josta sokereita / varav sockerarter0 g
proteiini / protein18,8 g
suola / salt0,01 g
wave