Joululohi

Annoskoko: 6 45 min

Arvio:

4.73

joululohi

Joululohi – lämmin joulukala moderniin joulupöytään

Joululohi kruunaa joulun kalapöydän. Tämä lämmin lohiruoka suomalaisilla mauilla sopii kevyempää joulumenua etsiville kinkun korvikkeeksi tai vaikkapa joulupäivän tai joulun välipäivien vaihteluksi perinteisille jouluruuille. Voit valmistaa tämän lohen puolukkakastikkeella toki minä vuodenaikana tahansa – sopiihan puolukka suomalaiseen makumaailmaan monessa kohtaa ja marjojen saatavuus ainakin pakasteena on hyvä ympäri vuoden!

Joululohen valmistus on helppoa ja onnistuu keneltä tahansa. Raaka-aineeksi sopii Kalaneuvoksen lohi- tai kirjolohifilee B-D leikattuna, nahalla tai ilman. Nahan kera joululohelle saa hienon paistopinnan juhlaruualle. Annokset tai tarjoiluastia koristellaan joka tapauksessa lopuksi versoilla ja puolukkakastikkeella, joten nahaton filee sopii myös mainiosti raaka-aineeksi. Katso alta reseptivideo koko valmistuksesta!

Joululohi reseptivideo

Valmistusaineet

joululohi:

  • 1 kg Kalaneuvos lohi- tai kirjolohifileetä
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • öljyä ja voita paistamiseen

puolukkakastike:

  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 200 g puolukoita
  • 1/2 rkl kasvisfondia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl makeutettua puolukkahilloa
  • 1 rkl voita
  • 1/2 tl mustapippuria

paistetut ruusukaalit:

  • 600 g ruusukaalia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl voita
  • 1 sitruunan kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Joululohi ohje

  1. Aloita puolukkakastikkeesta. Pilko sipulit pieneksi ja murskaa valkosipulinkynsi. Freesaa sipuleita oliiviöljyssä kattilassa. Lisää valkoviini, puolukat, kasvisfondi ja mausteet.
  2. Anna kiehua hiljakseen noin 15 minuuttia, kunnes puolukat ovat rikkoutuneet. Lisää puolukkahillo ja keitä kunnes kastikkeen rakenne on sopivan sakea. Siivilöi kastike, laita se takaisin hellalle ja lisää voi. Mausta mustapippurilla.
  3. Puhdista ruusukaalit kunnolla ja irrota tarvittaessa uloimpia lehtiä, puolita. Paista ruusukaaleja kuumalla pannulla öljyssä, kunnes ruusukaaleissa on kaunis, lievä paistoväri pinnassa.
  4. Lisää voi, sitruunankuori ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Leikkaa lohifilee sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista lohifileet kuumalla pannulla öljyssä ja voissa ensin nahkapuoli alaspäin muutama minuutti.
  6. Käännä lohifileepalat, kun nahka on rapea ja paista vielä toiselta puolella muutama minuutti. Koristele tuoreilla puolukoilla ja rucolanversoilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 385 g

Energia 562 kcal

Proteiini 36 g

Hiilihydraatit 18 g

Rasva 32 g

Tyydyttynyt rasva 9 g

Ravintokuitu 6 g

Suola 2 g

Sokeri 18 g

Kolesteroli 124 mg