Halstrattu siika
Annoskoko: 4 25 min

Halstrattu siika – mehevää kalaa grillistä
Halstrattu siika on kesäistä grilliruokaa parhaimmillaan. Vaikka kalan halstraaminen on äärimmäisen helppoa, on se harmillisen harvinainen tapa grillata kalaa. Halstraaminen on mukava tapa valmistaa kalaa grillissä, sillä halsterin ansiosta kala ei tartu grilliin ja se on helppo kääntää.
Valmistusaineet
- 1 keskikokoinen siika (n.600 g)
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 3 sitruunaa
- 1 tillinippu
- 2-3 rkl oliiviöljyä
Halstrattu siika ohje
- Pyyhi kala kuivaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Voitele halsteri kevyesti öljyllä.
- Viipaloi yksi sitruuna ja leikkaa loput sitruunat puoliksi. Leikkaa tillinippu puoliksi ja täytä kala sitruunalla ja tillillä.
- Valuta öljyä kalan pinnalle.
- Grillaa jokaiselle ruokailijalle puolikas sitruuna leikkauspinta alaspäin.
- Grillaa kalaa halsterissa noin 5-8 minuuttia siian paksuudesta riippuen.
- Tarjoa uusien perunoiden, grillattujen sitruunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 252
Energia 263 kcal
Proteiini 31 g
Hiilihydraatit 1 g
Rasva 14 g
Tyydyttynyt rasva 2 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 1.7 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 74 mg