Grillattu gochujanglohi

Annoskoko: 4 1 h

Gochujanglohi

grillattu gochujanglohi tuo tuulahduksen koreaa grillaukseen

Grillattu gochujanglohi on loistava vaihtoehto tulisemman ruuan ystäville. Tässä ruuassa on ripaus korealaista keittiötä, jonka ruoka on ollut jo hetken todellista trendiruokaa. Korealaisen keittiön luulisi olevan samanlainen kuin Japanin ja Kiinan, mutta se poikkeaa niistä runsailla mausteillaan. Korealaisen keittiön tunnistaa erityisesti vahvasta valkosipulin, chilin ja inkiväärin tuoksusta ja tärkeässä roolissa ovat erilaiset kastikkeet ja tahnat. Jos et ole kokeillut vielä korealaisen keittiön maukkaita ruokia, tällä helpolla reseptillä on hyvä aloittaa.

Korealaisuutta tähän reseptiin tuo gochujangtahna. Tämä tahna on käyttämällä soijapavuista ja chilijauheesta valmistettava lempeän tulinen tahna ja sitä käytetään etenkin tulisten ruokalajien maustamisessa. Tahnaa myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja etnisissä kaupoissa. Voit hyödyntää jäljelle jäävää tahnaa niin kastikkeisissa, keitoissa, marinadeissa kuin pataruuissakin. Tahnaa voi käyttää siis kaikenlaisissa ruuissa, joihin kaipaat tulisuutta.

Grillattu gochujanglohi on erittäin helppo valmistaa. Aikaa vievin osuus on kalan marinoiminen, joka saa tekeytyä marinadissa noin puolisen tuntia. Itse grillaamiseen menee noin vartti. Tarjoa grillatut gochujanglohi grillatun parsan kera. Voit korvata parsan mieleisilläsi kasviksilla, jos parsaa ei ole saatavilla ja ruuan voi valmistaa yhtä hyvin kirjolohi– tai lohifileestä.

Valmistusaineet

  • 600 g Kalaneuvoksen tuoretta kirjolohi- tai lohifileetä

Marinadi:

  • 2 rkl gochujang-tahnaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi:

  • 500 g parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 1/2 ruukku ruohosipulia

Grillattu gochujanglohi ohje

  1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Paloittele ruodoton ja nahallinen lohifilee annospaloiksi. Pyöräytä lohifilee palat marinadissa ja anna marinoitua noin 30 minuuttia.
  2. Lohen marinoituessa poista parsoista puinen varsiosa ja pyöräytä parsat oliiviöljyssä. Mausta suolalla. Hienonna ruohosipuli.
  3. Kuumenna grilli kuumaksi. Paista lohifilee paloja keskilämmöllä grillissä noin 10–15 minuuttia, välillä kääntäen palat. Grillaa parsat nopeasti kypsäksi. Nosta lohet ja parsat grillistä ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 313

Energia 381 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 12 g

Rasva 23 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 5 g

Suola 6 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 81 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *