Uunihauki
Annoskoko: 4

Uunihauki Kalaneuvos

Valmistusaineet

600 g ruodottomia haukifileitä
½ tl suolaa
pari rouhausta valkopippuria
1 dl raastettua piparjuurta
3,3 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä

pinnalle:
1 nippu kevätsipulia
sitruunanmehua

koristeeksi versoja tai yrttejä

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Leikkaa haukifileet pituussuunnassa puoliksi ja pitkät filesiivut vielä poikittain puoliksi tai kolmeen osaan. Paloja tulisi olla yhteensä 8-12. Ripottele pinnalle suola ja rouhi päälle valkopippuria.
  2. Kuori ja raasta piparjuuri. Raastetta tulisi olla noin 1 dl. Levitä raaste filepaloille ja rullaa kalat. Kiinnitä rulla cocktailtikulla ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Toista sama lopuilla fileepaloilla.
  3. Sekoita kerman joukkoon suola ja mustapippuri. Valuta kerma vuokaan.
  4. Paista haukirullia 175 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  5. Suikaloi kevätsipuli. Ripottele kevätsipuli sekä versot kalan pinnalle ja purista lopuksi päälle yhden sitruunan mehu.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu