Savukirjolohi-perunakupit

Annoskoko: 16 suupalaa

Savukirjolohi-perunakupit resepti Kalaneuvos

Savukirjolohi-perunakupit on rapea alkupala savukirjolohesta

Nämä savukirjolohi-perunakupit ovat paitsi todella herkullisia, niin myös mahtava ruoka hävikin välttämiseen – tähän ruokaohjeeseen käytetään koko peruna kuoria myöten! Kun käytät perunat kuorineen muistathan huoĺehtia niiden huolellisesta pesusta. Perunoiden pesemiseen soveltuu parhaiten napakkaharjainen juuresharja.

Savukirjolohi-perunakuppien valmistus on kaksivaiheinen. Ensin perunat keitetään kypsiksi ja sen jälkeen niiden sisus koverretaan kulhoon perunoiden ollessa vielä lämpimiä. Tämä työvaihe tulee tehdä huolellisesti, etteivät perunankuoret rikkoutuisi. Tyhjiä perunakuppeja paahdetaan uunissa niin kauan kunnes ne ovat rapeita. Perunamassasta, savukirjolohesta, tuorejuustosta ja mausteista sekoitetaan mehevä täyte perunakupeille. Lopuksi rapeat kuoret täytetään tällä maukkaalla savukirjolohi-perunatäytteellä ja edullinen ja herkullinen alkupala lämminsavukirjolohesta ja perunasta on valmis!

Kalaneuvoksen savukirjolohi on kotikokin luottotuote

Kalaneuvoksen valmis savukirjolohifilee on vaivaton ja takuuvarma raaka-aine kotikokin keittiöön. Savukirjolohi maistuu sellaisenaan vaikka keitettyjen perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera. Savukirjolohesta valmistat myös monia maukkaita ruokia niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile esimerkiksi seuraavia Kalaneuvoksen ruokaohjeita savukirjolohesta; kirjolohisalaatti, kirjolohiwrapit, savukirjolohiburgeri, lehtikaaliletut savukirjolohitäytteellä tai vaivaton savukirjolohisalaatti perunan kera.

Perunan kuori sisältää kuitua ja vitamiineja

Tiesitkö, että perunan kuoret sisältävät runsaasti ravintoaineita ja kuitua? Harmillisen monissa ruoissa perunat käytetään kuorittuina, jolloin niiden terveelliset ravintoaineet menetetään. Ainakin uudet perunat ja uuniperunat kannattaa syödä kuorineen. Eniten vitamiineja on varhaisperunassa, mutta kuitu on tallella myös vanhoissa perunoissa.

Perunan kuori sisältää kuitua, joka pitää ruoansulatuksen kunnossa. Lisäksi on hyvä huomioida, että kun keittää perunat kuorineen, myös niiden vesiliukoiset B- ja C-vitamiinit pysyvät kuoren sisällä tallessa. Perunasosetta valmistettaessa perunat voi kuitenkin huoletta keittää kuorittuna ja pilkottuna, sillä vitamiinipitoista keitinvettä voi käyttää perunasoseen nesteenä.

Uunissa paahdetut perunan kuoret ovat rapea hävikkiherkku

Tiesitkö, että Yhdysvalloissa on tapana paahtaa perunan kuoria terveelliseksi naposteltavaksi? Mitä jos seuraavan kerran perunasosetta valmistaessasi et heittäisikään perunan kuoria pois vaan paahtaisin ne uunissa rapeiksi lastuiksi? Uunissa paahdetut perunankuoret valmistuvat helposti: levitä perunankuoret ilmavasti uunipellille, sivele ne kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Paahda perunankuoria 225 asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes ne ovat rapeita.

Valmistusaineet

560 g perunaa keitettynä
100 g Kalaneuvoksen savukirjolohifileetä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 punasipuli hienonnettuna
1 rkl hienonnettua tilliä
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä

Savukirjolohi-perunakupit ohje

  1. Keitä perunat. Leikkaa perunat puoliksi ja koverra sisus pienellä lusikalla kulhoon. Tämä tulisi tehdä, kun perunat ovat vielä lämpimiä.
  2. Asettele perunan kuoret uunipellille ja ripottele pintaan suolaa, pippuria sekä rypsiöljyä.
  3. Paahda kuoret 180 asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita.
  4. Murskaa perunan sisus kulhossa haarukalla ja lisää savukirjolohi ja loput ainekset.
  5. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita. Täytä rapeat perunankuoret massalla.
  6. Tarjoile pienenä suupalana tai alkupalana.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

wave