Kirjolohiwrapit

Annoskoko: 4 15 min

Arvio:

5

Kirjolohiwrapit

Kirjolohiwrap on makoisa ja nopea resepti arkeen

Nämä helpot ja herkulliset kirjolohiwrapit valmistuvat käden käänteessä eivätkä vaadi kypsentämistä, raastamista tai muuta näpertelyä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tortillaletuille levitetään vähärasvaisesta ranskankermasta ja raejuustosta valmistettu kastike, jonka päälle kootaan loput raaka-aineet, eli kasvikset, salaatti, yrtit ja Kalaneuvoksen syöntivalmis lämminsavukirjolohifilee. Kalawrapit kääritään napakoiksi rulliksi ja leikataan lopuksi keskeltä kahtia.

Vaivattomat wrapit säilyvät kylmässä hyvin koko päivän ajan ja sopivatkin siksi mainiosti mukaan otettavaksi evääksi töihin tai retkelle. Kirjolohiwrapit voi mainiosti valmistaa jo edellisenä iltana, mutta mikäli aamusta vain löytyy muutama minuutti ylimääräistä aikaa, kannattaa ne tehdä vasta silloin. Näin maut ovat luonnollisesti tuoreempia ja kasvikset rapeampia.

Mehevä savukirjolohi tuo mukavaa vaihtelua usein kanalla täytettyjen wrapien makuun. Kalaisat wrapit ovat terveellinen ja ravitseva lounas, joista jää mukavan kevyt olo loppupäiväksi. Helppoa reseptiä voi varioida mielensä mukaan. Esimerkiksi tulisen ruoan ystävä saa helposti lisättyä potkua kirjolohiwrapeihin muutamalla tipalla chilikastiketta tai lisäämällä siivutettua, tuoretta chiliä. Tortillalettuja myydään myös monessa eri muodossa, joista valita itselleen se kaikista mieluisin vaihtoehto: täysin vaalean tortillaletun ohella löytyy myös täysjyvä- ja maissitortilloja, ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville löytyy markkinoilta gluteenittomia tortillalettuja.

Myös mausteilla on lupa pelata – kokeile perinteisen suolan tilalla vaikkapa sitruunasuolaa tai lisää ranskankermakastikkeeseen tujaus sinappia. Kauniin keltaisen värin saat aikaan lisäämällä kastikkeeseen kurkumaa. Tuttujen ja yksinkertaisten makujensa puolesta wrapit maistuvat myös perheen pienimmille. Pienemmiksi suupaloiksi leikattuna wrapeista saa loihdittua pikaisen tarjottavan rentoihin illanistujaisiin. Katso reseptivideo alta ja seuraa helppoa ohjetta keittiössä!

Kirjolohiwrapit avuksi kiireiseen arkeen

Toisinaan työpäivä osoittautuu niin hektiseksi, että kaiken kiireen, tekemisen ja paikasta toiseen juoksemisen lomassa ei tahdo aina ehtiä haukata kunnon lounasta. Tällaisten päivien pelastus onkin etukäteen valmistettu, kotoa tuotu lounas, jonka ehtii nauttia lennossa. Näin vältytään liian pitkiltä tauoilta aterioiden välissä, jonka seurauksena kotiin palatessa loppuilta riistäytyy monesti ylenpalttiseksi syöpöttelyksi.

Nämä savukirjolohiwrapit ovat tasapainoinen ja maittava valinta nälkää taltuttamaan ja pitävät huolen siitä, ettei pitkän työpäivän ruokasaldo jää vain pelkiksi pullakahveiksi. Kotona hetkessä valmistuvista wrapeista on myös apua painonhallintaan ja terveellisten elämäntapojen noudattamiseen.

Valmistusaineet

  • 4 isoa (täysjyvä)tortillakuorta
  • 1/2 dl raejuustoa
  • 1/2 dl ranskankermaa (18%)
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tuore paprika
  • 1/2 tuore kurkku
  • 200 g salaattisekoitusta
  • 400 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohta
  • 1 dl tilliä
  • 1 rkl chilikastiketta

Kirjolohiwrapit ohje

  1. Sekoita raejuusto, ranskankerma ja sitruunanmehu keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
  2. Leikkaa kurkku ja paprika suikaleiksi.
  3. Sivele tortillakuorille ranskankermakastiketta ja lisää päälle reilusti kasviksia, salaattia ja savukirjolohta.
  4. Jos pidät tulisesta ruoasta, lisää vielä muutama tippa chilikastiketta.
  5. Viimeistele tillillä.
  6. Kääri rullalle ja leikkaa keskeltä halki. Nauti kevyenä ja ravitsevana lounaana.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 312 g

Energia 394 kcal

Proteiini 30 g

Hiilihydraatit 33 g

Rasva 14 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 4 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 65 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit