Paistettu siika hollandaise-kastikkeella ja vihanneksilla

Annoskoko: 4

Paistettu siika, hollandaisekastiketta ja kevätvihanneksia lautasella Kalaneuvos

Valmistusaineet

600 g Kalaneuvos siikafileitä
300 g broccoliineja
150 g pieniä porkkanoita
½ dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
voita tai juoksevaa kasviöljyvalmistetta paistamiseen

hollandaise-kastike:
225 g voita
3 keltuaista
1 rkl sitruunamehua
pari tl kuumaa vettä
ripaus suolaa
ripaus cayennepippuria

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Valmista ensin hollandaise-kastike. Sulata voi kattilassa, ota syrjään ja anna jäähtyä. Kun hera on laskeutunut pohjalle, kaada kirkastettu voi toiseen astiaan. Vatkaa keltuaisten rakenne kulhossa rikki ja lisää sitruunanmehu, mausteet sekä vesi jatkuvasti vatkaten.
  2. Kuumenna vesihaude. Laita vatkauskulho vesihauteen päälle niin, ettei kulhon pohja koske veteen. Lisää voi erissä ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on paksua ja keltaista.
  3. Kuori porkkanat ja halkaise ne pystysuunnassa. Kuumenna voi tai kasviöljy pannulla ja freesaa vihanneksia noin viiden minuutin ajan. Lisää suola, pippuria ja valkoviini. Anna seoksen kiehahtaa.
  4. Paista pannulla voissa tai kasviöljyssä annospaloiksi leikatut siikafileet kypsiksi molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kokoa annos lautasille ja tarjoa lisäksi hollandaise-kastiketta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu