Paistettu kuhafilee

Annoskoko: 5 8 h 20 min

Paistettu kuhafilee

Paistettu kuhafilee lipstikkamajoneesikastikkeella on ylellinen pääruoka

Paistettu kuhafilee pannulla, fileen päällä perinteisen suolan sijaan Kalaneuvoksen Sitruunainen Kalamaustetta ja kastikkeena lipstikkamajoneesi. Näistä komponenteista syntyy ylellinen, joskin samalla melko täyttävä pääruoka viikonloppupöytään tai vaikkapa vieraille tarjottavaksi arvokkaaksi pääruoaksi. Tässä reseptissä on annettu annosmääräksi 4-6. Jos tarjoat ohjeen mukaisen määrän ohraryynejä ja kuhafileet ovat kookkaita, eli noin 150 grammaisia, niin neljälle valmistettuna yhdelle hengelle tulee syötävää reilu 500 grammaa ruokaa. Seuraa reseptivideota alta ja valmista helposti mukana!

Paistettu kuhafilee reseptivideo

Valmistusaineet

Paistetut kuhafileet:

Lipstikkamajoneesi:

  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl ruokaöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua lipstikkaa

Pikkelöity ohrasalaatti:

  • 300 g keitettyä ohraryyniä
  • 1 dl herneitä
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna

Pikkelöintiliemi:

  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1/2 kurkku kuutioina
  • 1 punasipuli ohueksi leikattuna

Paistettu kuhafilee ohje

Pikkelöity ohrasalaatti:

  1. Valmista ensin ohrasalaatin pikkelöintiliemi kiehauttamalla vesi, sokeri ja väkiviinaetikka, jäähdytä.
  2. Lisää nesteeseen kuutioiksi leikatut kurkut sekä sipuli ja anna maustua mieluiten yön yli, kuitenkin vähintään 4 tuntia.
  3. Maustumisajan jälkeen sekoita kaikki ohrasalaatin ainekset ja maustunut pikkelöintiliemi keskenään ja pikkelöity ohrasalaatti on valmis.

Lipstikkamajoneesi:

  1. Valmista lipstikkamajoneesikastike pikasekoittimella pikasekoittimen omassa astiassa sekoittamalla kaikki aineet saman lämpöisinä. Majoneesi valmistuu pikasekoittimessa noin 10 sekunnissa.

Kuhafileiden paistaminen:

  1. Kuumenna paistinpannu ja lisää voi pannulle.
  2. Anna voin ruskistua ja lisää sitten kuhafileet nahkapuoli alaspäin pannulle. Käytä nahatonta filettä, jos nahallista ei ole saatavilla.
  3. Mausta fileet Sitruunaisella kalamausteella ja anna niiden paistua kunnes kalan liha on muuttunut lähes vaaleaksi.
  4. Käännä kuhafileet nopeasti vielä ympäri, paista lihapuoli alaspäin vain hetki. Lisää Sitruunaista kalamaustetta myös fileen pintaan.

Huom: Reseptikuvassa raaka kuhafilee Sitruunaisella Kalamausteella maustettuna.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 525 g

Energia 922 kcal

Proteiini 25 g

Hiilihydraatit 55 g

Rasva 58 g

Tyydyttynyt rasva 5 g

Ravintokuitu 7 g

Suola 2.4 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 52 mg