Nieriä uunissa

Annoskoko: 4 40 min

Nieriä uunissa

Nieriä uunissa inkivääri-voikastikkeella

Nieriä uunissa kokonaisena paistettuna, täytettynä ja ihanalla inkivääri-voikastikkeella kuorrutettuna on suussa sulava idea esimerkiksi viikonlopun herkutteluhetkiin. Tässä reseptissä perattu nieriä täytetään persiljalla ja maustetaan perinteisesti suolalla ja mustapippurilla. Kastike nieriälle valmistuu voista ja inkivääristä. Ole tarkkana, ettet polta voita kattilaan, vaan annat sen vain kuplia kevyesti. Koko komeus kruunataan lopuksi kevätsipulilla ja sitruunalla koristellen ja samalla makumaailmaa rikastaen. Ruoka valmistuu aloittelevaltakin kotikokilta 40 minuutissa, joten kyseessä on loppujen lopuksi nopea ja helppo resepti.

Valmistusaineet

  • 1 kokonainen Kalaneuvos nieriä (n. 800 g)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 ruukkua lehtipersiljaa

inkivääri-voikastike:

  • 100 g voita
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna

lisäksi:

  • 5 kevätsipulia
  • 1 sitruuna

Nieriä uunissa ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Pyyhi nieriä talouspaperilla kuivaksi ja hiero pintaan öljy.
  3. Mausta kala suolalla ja pippurilla, laita suolaa myös kalan vatsaonteloon.
  4. Täytä persiljalla. Laita kala leivinpaperilla vuorattuu uunivuokaan.
  5. Paista nieriää 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
  6. Sulata voi kattilassa ja lisää raastettu inkivääri.
  7. Anna voin hiljalleen kuplia noin 5 minuuttia, mutta älä ruskista voita.
  8. Viipaloi kevätsipulit ja lohko sitruunat. Ripottele kevätsipulit kalan pinnalle.
  9. Tarjoa nieriä inkivääri-voikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 310 g

Energia 435 kcal

Proteiini 23 g

Hiilihydraatit 4 g

Rasva 34 g

Tyydyttynyt rasva 16 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 0.9 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 116 mg