Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot

Annoskoko: 4

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot Kalaneuvos

Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot rouskuvat ja maistuvat

Kylmäsavulohi-salaattitacot yllättävät. Kukapa ei pitäisi maukkailla herkuilla täytetyistä tacoista. Ja ketäpä ei kiinnostaisi tämä fast food -herkku himpun verran terveellisemmässä muodossa? Kirjolohi-salaattitacoissa salaatinlehti korvaa maissisen tacokuoren ja siitä syntyy niin soma tarjottava, että vieraillekin kelpaa kattaa. Kylmäsavukirjolohi-salaattitacot ovat mielenkiintoinen kirpeän ja suolaisen yhdistelmä rapealla purutuntumalla. Salaatinlehdelle kootut, rapsakat salaattitacot kätkevät sisäänsä pehmeää ja rasvaista avokadoa, hapokasta omenaa ja herkullisen suolaista Kalaneuvoksen kylmäsavukirjolohta sitruunanmehulla höystettynä. Tämä resepti on hauska ja tuore idea vedet kielelle herauttavaksi pikkusuolaiseksi. Ja mikä parhainta, kylmäsavukirjolohi-salaattitacojen valmistaminen on todella yksinkertaista, joten tässä reseptissä ei voi epäonnistua. Katso reseptivideo alta ja valmista käden käänteessä!

Erilainen kalaresepti yllättää vieraat

Kalaisat salaattitacot ovat näppärät ja nopeat valmistaa ja sopivat siten tiukempaankin kokkausaikatauluun. Salaattitacot ovat myös mainio vierasvara. Näissä pikkusuolaisissa tarjottavissa perinteisesti käytettävä, suolainen maissitaco korvataan vihreällä vaihtoehdolla eli piskuisten sydänsalaattien lehdillä. Sydänsalaatti on paitsi vähärasvaisempaa, mutta sopii mtös erinomaisesti kalan kanssa tarjottavaksi. Täyte valmistuu vaivatta. Raaka-aineet eli omena, avokado sekä kylmäsavukirjolohi sekoitetaan keskenään kulhossa suolan ja sitruunanmehun kera. Mikäli haluaa tuoda salaattitacojen täytteeseen vielä monipuolisemmin makuja, voi lisätä joukkoon myös silputtua lehtipersiljaa tai pieneksi pilkottua punasipulia, chilikin sopii. Valmis täyte lusikoidaan salaatinlehdille ja salaattitacojen koristeeksi ripotellaan vielä hiukan kirjolohenmätiä. Halutessaan voit vielä asetella silmu- tai mikrosalaatin lehtiä kylmäsavukirjolohi-salaattitacojen päälle tuomaan niihin lisää vihreyttä ja värejä.

Mikäli salaattitacoja ei tarjoilla heti, ne kannattaa laittaa kylmään odottamaan vieraiden saapumista. Parhaimmilta kylmäsavukirjolohi-salaattitacot näyttävät laakealta tarjottimelta tarjottuna. Tämä käsin syötävä pikkunaposteltava tuo tuoretta twistiä kalaisiin tarjottaviin ja ne yllättävät maukkaudellaan. Kylmäsavukirjolohen, kirjolohen mädin, omenan ja avokadon yhdistelmä nimittäin todella toimii.

Kirjolohenmädistä näyttävyyttä tarjottaviin

Kylmäsavustettu kala ja mäti ovat yleisiä juhlatarjottavia, joko sellaisenaan tai osana ruokaa. Näissä salaattitacoissa molemmat pääsevät maustamaan samaa tarjottavaa. Suurirakeinen, kirkkaan oranssin värinen kirjolohenmäti tuo näyttävyyttä kaikkiin sormisyötäviin. Mädin voi myös tarjota erillisestä kulhosta ja vieraat voivat itse lusikoida sitä salaattitacolle haluamansa määrän. Jos haluat kattaa monipuolisen, kalaisan pikkusyötäväkattauksen, katso myös reseptimme mätisipseihin, mustikkagraavattuihin siikaleipäsiin sekä hauskoihin, gluteenittomiin kylmäsavulohicrostineihin.

Valmistusaineet

3 kerää (300 g) sydänsalaattia tai rapeita salaatinlehtiä
200 g Kalaneuvos kylmäsavukirjolohta
1 hapokas omena (esim. Granny Smith)
1 avokado
2 tl sitruunanmehua
¼ tl rouhittua mustapippuria

koristeeksi:
1 dl Kalaneuvos kirjolohenmätiä
½ dl silmusalaattia tai mikrosalaattia

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Revi sydänsalaatin lehdet erilleen toisistaan. Asettele lehtikupit tarjottimille.
  2. Pilko kylmäsavukirjolohi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko omena ja avokado. Sekoita kirjolohi, omenakuutiot ja avokadokuutiot keskenään kulhossa. Mausta sitruunanmehulla ja pippurilla. Lusikoi täytettä salaatinlehdille ja viimeistele nokareella mätiä sekä silmu- tai mikrosalaatilla.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.