Kalapuikot silakasta wasabikastikkeella

Annoskoko: 4

Kalapuikot silakasta wasabikastikkeella Kalaneuvos

Valmistusaineet

600 g silakkafileitä
2 dl ruiskorppujauhoa
½ tl suolaa
¼ tl jauhettua valkopippuria
2 rkl tuoretta korianteria
1 kananmuna

paistamiseen:
½ dl öljyä tai juoksevaa margariinia

wasabidippi:
2 dl kreikkalaista jogurttia (10 %)
2 tl wasabia
1 rkl sitruunanmehua
¼ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria

kurkku-inkiväärisalaatti:
800 g kurkkua
⅕ tl suolaa
1 dl säilöttyä inkivääriä eli garia
2 tl mustia tai valkoisia seesaminsiemeniä
2 rkl tuoretta korianteria
4 dl ituja

kastikkeeseen:
½ tl soijakastiketta
½ dl riisiviinietikkaa
¼ tl chilihiutaleita

Tässä reseptissä käytetyt tuotteet

Tee näin

  1. Valmista kurkku-inkiväärisalaatti. Leikkaa kurkut puoliksi pituussuunnassa. Kaavi siemenet pois. Leikkaa kurkut viipaleiksi ja ripottele niille hieman suolaa, anna seistä hetki. Kuivaa viipaleet. Hikoiluttamalla kurkut etukäteen saat rapeamman lopputuloksen.
  2. Valmista salaatinkastike sekoittamalla keskenään soijakastike, riisiviinietikka ja chili. Kaada kastike kurkkujen päälle. Lisää päälle säilötty inkivääri ja anna maustua tunnin ajan. Viimeistele salaatti seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla sekä iduilla.
  3. Valmista wasabikastike sekoittamalla ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki kylmässä ennen tarjoilua.
  4. Poista nahka silakkafileistä. Samalla filee puolittuu pituussuunnassa sopivaksi suupalaksi. Voit myös käyttää nahatonta silakkafileetä.
  5. Sekoita korppujauhon joukkoon mausteet ja tuore silputtu korianteri.
  6. Vatkaa kananmunan rakenne rikki laakealla lautasella. Kierittele kalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa.
  7. Paista kalapalat pannulla rasvassa kullanruskeiksi. Silakka paistuu nopeasti, noin 1 minuutin paistoaika/puoli riittää.

Vinkki! Wasabikastikkeen turkkilaisen jogurtin tilalla voit kokeilla kermaviiliä tai ruokarahkaa.

Yhteistyössä Elixirin, Sydänliiton ja Muurlan kanssa.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu