Julkaistu: 27.09.2019

Kalaneuvos mukana nälkäpäivä-tapahtumassa Tampereella

Kalaneuvos mukana nälkäpäivä-tapahtumassa

Nälkäpäiväkeräys on Suomen Punaisen Ristin järjestämä vuotuinen keräyskampanja. Nälkäpäivä-nimi keräyskampanjalle tulee siitä, että tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1980, jolloin kampanjan kohteena oli Itä-Afrikan nälänhädän uhrien auttaminen. Tällöin nälkäpäivän ajatuksena oli kannustaa ihmisiä syömään yhtenä päivänä kevyemmin ja lahjoittamaan yli jääneet ruokarahat keräykseen. Nykyään nälkäpäivänä varoja kerätään kohdesitomattomaan Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon.

Kampanja on valtakunnallisesti erittäin näkyvä, koska siihen kuuluvat punaisilla SPR-liiveillä varustetut lipaskerääjät, jotka jalkautuvat kampanja-aikana eri kohteisiin. Tänä vuonna nälkäpäiväkampanja toteutetaan 26–28.9. SPR lupaa, että vähintään 85% keräyksen tuotosta päätyy avustuskohteeseen.

Kalaneuvos mukana jo kuudetta vuotta

Kalaneuvos on osallistunut nyt kuutena peräkkäisenä vuotena tapahtumaan Tampereella lahjoittamalla kalat keräyskampanjan hyväksi myytävään kalakeittoon. Tänä vuonna kalakeitossa käytettiin tuoretta kirjolohifileetä paloina. Tapahtumaan Tampereella osallistui myös useita muita yrityksiä sekä vapaaehtoistyöntekijöitä. Tapahtuman järjestelyt alkoivat aamulla kalakeiton keittämisellä ja kojun pystytyksellä Tampereen keskustorille. Paikalle oli kertynyt tapahtumaan osallistuvien järjestelijöiden lisäksi jonkin verran kiinnostuneita kaupunkilaisia aurinkoisen syyssään helliessä paikallaolijoita.

Nälkäpäivä 2019
Kirjolohikeittoa kauhottiin kulhoihin kauniissa säässä

Kello 11 aikaan kalakeitto oli saatu valmistettua ja sen myynti aloitettiin. Tapahtumapaikalla oli muitakin myytäviä keräystuotteita kuten ruisleipää ja villasukkia. Myös vapaaehtoisia lipaskerääjiä oli paikalla heitä varten, jotka halusivat osallistua keräykseen, mutta joilla ei ollut aikaa jäädä syömään keittoa paikan päälle.

Lisätietoa nälkäpäiväkeräyksestä löydät tapahtuman verkkosivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *