Puolukkagraavattu kirjolohi

Kalaneuvos Puolukkagraavattu kirjolohi Kalaneuvos

Valmistusaineet

1 Kalaneuvoksen tuore kirjolohifilee

2 tl karkeaa ruususuolaa

hyppysellinen sokeria

rouhittua valkopippuria

15 g puolukkajauhetta

1 limetti siivuina

Lisäksi limetinsiivuja ja kolmioksi leikattuja saaristolaisleipäpaloja sekä voita leipien voiteluun.

Tee näin

  1. Suolaa, sokeroi ja pippuroi kirjolohifilee. Kääri kala leivinpaperiin, pussita se tiiviisti.
  2. Annan maustua vuorokauden ajan jääkaapissa.
  3. Pyyhi maustuneen fileen pinta puhtaaksi. Ripottele pinnalle tasainen kerros puolukkajauhetta ja viipaloi filee fileerausveitsellä ohuiksi siivuiksi.
  4. Kokoa siivut kevyesti voidelluille saaristolaisleipäviipaleille. Koristele limetin siivuilla ja vie heti tarjolle jotta puolukkajauhe ei ehdi kostua.

Kokeile myös mustikkagraavattua siikaa!

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet