Nieriäfilee

Nieriäfilee

Nieriäfilee on loistava raaka-aine monipuoliseen ruoanlaittoon. Nieriää pidetään usein maamme maukkaimpana ruokakalana. Sen punertava liha on melko rasvaista ja ennen kaikkea herkullista. Lohikaloihin kuuluvasta nieriästä saa upean aterian valmistamalla sen uunissa kasvisten kera tai pannulla paistettuna valkoviinikastikkeen tai limekastikkeen kera tarjoiltuna.

Uunissa nieriäfileetä valmistettaessa kannattaa lämpötilan kanssa olla huolellinen. Sopiva lämpötila uunissa on 160 astetta. Katso myös reseptimme kokonainen nieriä uunissa ja maista tätä herkullista ruokakalaa.

Nieriäfilee sopii mainiosti myös grillaukseen. Grillissä nieriäfileet valmistuvat 20 minuutissa. Kypsyyden voi kokeilla haarukalla, ja valmista kala on, kun lohkaistessa pala irtoaa helposti. Lisää vinkkejä grillaukseen löydät kalan grillaus -artikkelistamme.

Herkullisena ruokakalana nieriä on innokkaan kalastuksen kohde, mutta luonnonvaraisena sen määristä on oltu huolissaan. Kalan kantojen hoito on vaikeaa, koska nieriän vaatimukset ympäristölle ovat hyvin korkeita ja se ei pärjää hyvin muille kalalajeille istutusten jälkeen. Saimaan nieriä on nykyään täysin rauhoitettu ja kanta on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi.

Kalaneuvoksen kaupoissa ja ravintoloissa myytävä nieriä onkin aina kasvatettua. Kalaneuvoksen nieriä kasvatetaan Ruotsissa vastuullisuudesta huolehtien. Kalankasvatuksen yhteistyökumppanimme ovat läpäisseet tarkan toimittaja-arviointimme, ja seuraamme toimittajiamme suunnitelmallisesti.

Pidämme huolen myös nopeista kylmäkuljetuksista Ruotsista Suomeen, mikä auttaa turvaamaan tuoreet tuotteet niin jatkojalostukseen kuin suoraan asiakkaillemmekin. Toimitamme nieriää ruodittuina fileinä ja kokonaisena.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 699 kJ
167 kcal
rasva / fett 8,1 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 1,6 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 21,8 g
suola / salt 0,01 g

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *