Sushi kulhossa
Annoskoko: 4 40 min

Sushi kulhossa – resepti, joka yllättää
Sushi on japanilainen ruokalaji, jossa on perinteisesti käytetty etikalla maustettua riisiä pääraaka-aineena. Sushi-riisin kanssa tarjoillaan, joko täytteenä tai päällysteenä, kalaa tai muita raaka-aineita. Kala on perinteisesti tärkein riisin kanssa tarjottava lisuke sushissa. Sushilla on pitkät perinteet ja tässä reseptissä hieman ravistellaan perinteistä tapaa tarjoilla kyseinen ruokalaji.
Valmistusaineet
- 400 g Kalaneuvos lohifileetä
- 1 purjo
- 2 avokadoa
- 2 porkkanaa
- 6 retiisiä
- 150 g Kalaneuvos kirjolohen mätiä
- 4 rkl mustia tai kuorimattomia seesaminsiemeniä paahdettuna
- 1 dl garia eli pikkelöityä inkivääriä
riisi:
- 2,5 dl sushiriisiä
- 3,25 dl vettä
mausteliemi:
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 rkl suolaa
sriracha-ranskankermakastike:
- 150 g ranskankermaa
- 1/2 rkl srirachaa
- 1 tl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Sushi kulhossa ohje
- Valmista ensin sushiriisi. Huuhtele riisiä juoksevan veden alla huolellisesti, kunnes pois valuva vesi on kirkasta.
- Laita riisi matalaan kattilaan veden kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla kevyesti kiehuen 15 minuutin ajan.
- Kun riisi on kypsää, ota kattila pois hellalta. Anna riisin vielä levätä hetki kannen alla ennen maustamista.
- Sekoita sokeri, suola ja riisiviinietikka kattilassa. Kiehauta seos niin, että suola ja sokerit sulavat.
- Kaada riisi laakeaan vuokaan, kaada päälle etikkaseos ja nostele etikkaseos riisin joukkoon puulastalla. Jäähdytä seos.
- Riisin jäähtyessä kuutioi lohi pieniksi paloiksi. Suikaloi purjo. Viipaloi avokadot. Raasta porkkanat ja viipaloi retiisit.
- Valmista sriracha-rankankermakastike.
- Kokoa annokset pieniin kulhoihin. Laita pohjalle ensin sushi-inkivääri, sitten riisi ja päälle suikaloidut kasvikset, lohi, ja kirjolohenmäti kauniina raitoina.
- Ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä. Tarjoa srirachalla maustetun ranskankermakastikkeen kanssa.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 439 g
Energia 628 kcal
Proteiini 33 g
Hiilihydraatit 26 g
Rasva 38 g
Tyydyttynyt rasva 13 g
Ravintokuitu 7 g
Suola 2 g
Sokeri 10 g
Kolesteroli 242 mg