Sushi
Annoskoko: n. 15 kpl 1 h 30 min

Sushi resepti koristeluohjeella
Sushi on valloittanut suomalaistenkin sydämet viime vuosien aikana. Tämä japanilainen herkku on etenkin nouto- ja tilausruokana saavuttanut suuren suosion. Kovin moni ei ole kuitenkaan varmasti vielä kokeillut valmistaa sushia itse. Sushin valmistaminen vaatii pientä sorminäppäryyttä ja kärsivällisyyttä, mutta itse tehty on aina itse tehty! Jos et ole koskaan valmistanut sushia itse, niin voit kokeilla tätä reseptiä vaikkapa syksyn Halloween-juhliin. Katso reseptivideo alta ja valmista videon mukana!
Valmistusaineet
sushiriisi:
- 2,5 dl sushiriisiä tai kotimaista puuroriisiä
- 3,25 dl vettä
mausteliemi:
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1/2 rkl suolaa
lisäksi:
- 200 g Terva kylmäsavukirjolohifileesiivuja
- 1 arkki merilevää
- 2 tl wasabia
tarjoiluun:
- soijaa
- sushi-inkivääriä (gari)
Sushi ohje
- Huuhtele riisiä juoksevan veden alla huolellisesti, kunnes pois valuva vesi on kirkasta.
- Keitä riisi laakeassa kattilassa hiljaisella lämmöllä hiljaa kiehuen 15 minuutin ajan. Kun riisi on kypsää, anna riisin levätä hetki kannen alla.
- Sekoita mausteliemen ainekset eli riisiviinietikka, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta ja sekoita kunnes suola ja sokerit sulavat. Sekoita etikkaseos riisin joukkoon puulastalla. Jäähdytä.
- Pyöritä jäähtyneestä riisistä pienen kananmunan kokoisia palloja. Sipaise jokaisen pintaan hieman wasabia.
- Leikkaa kylmäsavusiivusta pallojen pinnan peittävä, noin 10 senttimetrin pala. Aseta pala 20 x 20 senttimetrin kelmupalan päälle.
- Aseta riisipallo wasabipuoli alaspäin kylmäsavukirjolohisiivulle ja muotoile kelmun avulla paketista pallon kietomalla kelmu tiukasti riisin ja lohen ympärille. Toista tämä kaikkien riisipallon kanssa.
- Avaa kelmut ja koristele pallot Halloween kurpitsoiksi merilevästä leikatuilla paloilla. Tarjoile Halloween sushit soijan ja garin kanssa.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 131 g
Energia 78 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatit 12 g
Rasva 2 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0.5 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 8 mg