Smetanalohi uunissa

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

5

smetanalohi uunissa

Smetanalohi uunissa – mehevä koko perheen resepti

Smetanalohi uunissa on yksi suomalaisten suosituimmista uunikaloista. Se on ollut suosittu jo vuosikymmenten ajan. Se on peräisen itäeurooppalaisesta ruokakulttuurista. Tästä reseptistä löytyy monenlaisia versiota, joissa poikkeavuuksia makuun tulee eri mausteilla tai yrteillä. Tähän reseptiin on käytetty perinteisiä smetanalohen aineksia, kuten sitruunaa, tilliä ja purjoa. Kaikkia reseptejä yhdistää rasvapitoinen hapatettu kerma eli smetana, joka kuuluu erityisesti karjalaiseen ja myös savolaiseen ruokakulttuuriin. Katso reseptivideo alta ja valmista itse helposti videon ohjeen mukana!

Valmistusaineet

  • n. 750 g Kalaneuvos kirjolohifileetä tai lohifileetä
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 purjon valkoinen osa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl voita
  • 240 g smetanaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl murskattuja korianterinsiemeniä
  • 2 rkl tilliä
  • 1/2 sitruuna lohkoina

Smetanalohi uunissa ohje

  1. Suolaa ja pippuroi lohi. Leikkaa purjo ohuiksi siivuiksi ja murskaa valkosipuli. Kuullota purjo ja valkosipuli voissa pehmeäksi.
  2. Mausta smetana sitruunamehulla, hunajalla ja korianterinsiemenillä. Levitä smetana lohen päälle ja lusikoi freesatut purjot smetanan pinnalle.
  3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 295

Energia 627 kcal

Proteiini 40 g

Hiilihydraatit 4 g

Rasva 51 g

Tyydyttynyt rasva 21 g

Ravintokuitu 10 g

Suola 2.8 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 180 mg