Sitruunarisotto

Annoskoko: 4 40 min

Sitruunarisotto

sitruunarisotto – raikasta ja täyteläistä makua

Sitruunarisotto on klassinen italialainen ruokalaji, joka tuo mukanaan raikkaan ja kevyen maun. Risoton valmistuksessa käytettävä Arborio-riisi imee itseensä sitruunan ja valkoviinin herkulliset aromit, antaen ruoalle täyteläisen mutta samalla kevyen koostumuksen. Tämä risotto on erinomainen pohja monille erilaisille kalatuotteille, oli kyseessä sitten paistettu kuha, savustettu tai loimutettu kirjolohi. Tässä reseptissä on käytetty loimulohta. Voit käyttää sen sijaan hyvin myös loimukirjolohta, lämminsavustettua kirjolohta tai lohta.

Sitruunarisotto on yksinkertainen mutta tyylikäs ruokalaji, joka korostaa risottoriisin pehmeää rakennetta ja sitruunan aromia. Risoton valmistaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, sillä oikeanlaisen koostumuksen saavuttaminen edellyttää tarkkaavaista seurailua. Älä kuitenkaan huoli, pieni vaivannäkö palkitaan suurilla mauilla!

Yhdistämällä loimulohen voimakkaat maut ja sitruunarisoton hienostuneen vivahteen, saat aikaan aterian, joka on yhtä aikaa sekä ruokaisa että kevyt. Se on ihanteellinen valinta erityisesti silloin, kun haluat tarjota vieraille jotain erityistä tai hemmotella itseäsi viikonloppuna.

Muista nauttia tämä herkku hyvässä seurassa ja jakaa kokemuksesi muidenkin kanssa. Tällä ruoalla teet varmasti vaikutuksen!

Valmistusaineet

  • 2 salottisipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl arborioriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • n. 6 dl kanalientä
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 25 g voita

  • ripaus suolaa

  • muutama rouhaus mustapippuria myllystä
  • 1 sitruunanmehu ja -kuori
  • 300 g Kalaneuvos Liekki loimulohta
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia koristeeksi

Sitruunarisotto ohje

  1. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna syvässä pannussa tai wokissa loraus oliiviöljyä ja freesia salottisipulia ja valkosipulia öljyssä, kunnes se pehmenee. Lisää riisi ja kypsennä hetki. Kaada joukkoon valkoviini. Anna viinin imeytyä koko ajan ruokaa samalla sekoittaen.
  2. Kuumenna kanaliemi ja lisää lientä kauha kerrallaan ruoan joukkoon. Anna nesteen imeytyä koko ajan samalla sekoittaen ja lisää nestettä sitä mukaan, kun se haihtuu.
  3. Lisää loppuvaiheessa joukkoon ranskankerma, raastettu parmesaani ja voi. Maista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta sitruunankuori ja purista sitruunanmehu viimeisenä risoton joukkoon. Risotto on valmista 18 minuutissa, älä ylikypsennä.
  4. Jaa risotto lautasille. Nosta päälle pala Kalaneuvos Liekki loimulohen kanssa ja koristele hienonnetulla ruohosipulilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 448

Energia 627 kcal

Proteiini 28 g

Hiilihydraatit 20 g

Rasva 44 g

Tyydyttynyt rasva 18 g

Ravintokuitu 1 g

Suola 10.5 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 104 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *