Savusiikajuustokakku

Annoskoko: 10-12

Savusiikajuustokakku

SAVUSIIKAJUUSTOKAKKU MAISTUU JUHLAPÖYDÄSSÄ

Savusiikajuustokakku on ihanan kalaisa ja houkuttelevasti värikäs tarjottava vuoden jokaisessa juhlassa. Savusiikajuustokakku sopii hyvin kaikenlaisiin juhliin, niin rippi- kuin ylioppilasjuhliin ja vaikkapa illanistujaisiinkin. Se on hyvä vaihtoehto perinteisille piirakoille ja muille suolaisille tarjottaville. Kalaisat herkut ovatkin ehdottomasti suosituimpia juhlapöydän tarjottavia. Tästä näyttävästä kakusta riittää usemmalle hengelle, joten se on loistava tarjottava myös isoihin juhliin.

Useimmiten juustokakku tehdään joko lämmin- tai kylmäsavukirjolohesta, mutta sen voi toki tehdä reseptin mukaisesti myös edullisemmasta savusiiasta. Savusiika on kypsennetty ruotoineen, joten sen raaka-aineen maku on korostuneempi ja savun maku hienostuneempi, kuin savustetuissa fileissä. On makuasia, pitääkö vahvemmasta vai lempeämmästä savun mausta kalassa, joten voit hyvinkin tehdä tämän juustokakun myös lämminsavustetuista fileistä. Koska tuotteesta ei ole poistettu eviä, selkärankaa tai ruotoja, se vaatii lihan perkauksen ennen sen käyttöä.

Huomioithan, että savusiikajuustokakun valmistamiseen kannattaa varata reippaasti aikaa, sillä sen hyytyminen vie vähintään neljä tuntia. Parhaan lopputuloksen saat, jos valmistat sen jo edellisenä päivänä ja koristelet sen juuri ennen tarjoilua. Koristeena voit käyttää reseptin mukaan kurkkuviipaleita, retiisiä, sitruunaa, katkarapuja, tilliä, caviartia eli merilevävalmistetta, jonka voit halutessasi vaihtaa kirjolohenmätiin.

Valmistusaineet

Pohja:

  • 300 g saaristolaisleipää
  • 100 g voita

Täyte:

  • 2 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 350 g savusiikaa
  • 1 punasipuli
  • 1/2 ruukku tilliä
  • 1 sitruunankuori
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • muutama rouhaisu mustapippuria myllystä

Koristeeksi:

  • kurkkua
  • isoja katkarapuja
  • sitruunoita
  • retiisiä
  • punaista caviartia tai kirjolohenmätiä
  • tilliä

Savusiikajuustokakku ohje

  1. Sulata pohjan voi. Aja saaristolaisleipä monitoimikoneessa pieneksi muruksi ja sekoita voi joukkoon.
  2. Painele pohja leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan. Nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma tasaisesti keskenään.
  4. Hienonna savusiika, punasipuli ja tilli. Sekoita massan joukkoon. Raasta joukkoon myös sitruunankuori. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita sitruunamehun joukkoon. Lisää ohuena nauhana täytteen sekaan hyvin sekoittaen.
  6. Nosta täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Anna jähmettyä vähintään 4 tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
  7. Koristele kakku kuorimaveitsellä höylätyllä kurkulla, isoilla katkaravuilla, sitruunaviipaleilla, puolitetuilla retiiseillä, caviartilla ja tillillä.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 139

Energia 262 kcal

Proteiini 12 g

Hiilihydraatit 16 g

Rasva 17 g

Tyydyttynyt rasva 11 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 5.3 g

Sokeri 3 g

Kolesteroli 55 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *