Savukirjolohisalaatti pastan kera

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

3.67

Savukirjolohisalaatti pasta

savukirjolohisalaatti pastan kera on nopea ja vaivaton kalaruoka

Kun kaipaat arkeesi nopeaa ja vaivatonta ruokaa, niin yksi hyvä vastaus on salaatti lämminsavukirjolohesta. Pääruokasalaatit ovat oivia ruokia arkeen, sillä ne valmistuvat nopeasti, ovat terveellisiä ja lisäksi niihin voi helposti upottaa jääkaapista löytyviä tähteitä, kuten keitettyä pastaa tai riisiä. Hävikin vähentäminen on tärkeää ilmaston kannalta ja myös tapa säästää ruokakuluissa, hukkaan heitetty ruoka on hukkaan heitettyä rahaa.

Lämminsavukirjolohisalaatti syntyy lämminsavukirjolohesta, keitetystä pennepastasta, kuutioidusta kovasta juustosta, salaatista, paprikasta ja tomaateista. Kokeile rohkeasti salaatissa myös muita kasviksia ja pastalajeja. Salaatin viimeistelee pirteä balsamico-vinegret – helppoa vai mitä?

Kirjolohisalaatti on hyvä lounassalaatti

Välillä voi olla vaikeaa keksiä mitä ottaisi töihin mukaan evääksi. Täyttävä ja raikas salaatti lämminsavukirjolohesta pastan kera toimii hyvin eväänä, sillä se maistuu hyvältä kylmänä ja sen voit valmistaa etukäteen edellisenä päivänä jääkaappiin. Ruokaisat salaatit sopivat erinomaisesti myös tarjoiltavaksi erilaisissa kalenterivuoden juhlissa ja sopivat hyvin myös osaksi kesäistä pikniktarjoilua. Mukaan otettaessa ruokaisan salaatin voi koota esimerkiksi lasipurkkiin ja sekoittaa sekaisin juuri ennen tarjoilua. Näin raaka-aineet pysyvät tuoreina pidempään, eivätkä ne vety kuljetuksessa.

Kasviksia vaihtamalla saat salaattiin vaihtelua; kokeile kesällä jäävuorisalaatin tilalla rouskuvaa kesäkaalia, tai kokoa syksyinen pääruokasalaatti käyttämällä salaatin tilalla värikkäitä juuresraasteita. Gluteenittoman salaatin valmistat gluteenittomasta pastasta tai käyttämällä pastan tilalla riisiä. Reseptipankistamme löydät ohjeen myös kirjolohisalaattiin purkissa.

Lämminsavukirjolohi on kiireisen kokin pelastus

Lämminsavukirjolohifilee on hyvä raaka-aine kiireiseen arkeen, sillä se on sellaisenaan käyttövalmis ja vaatii vain hieman pilkkomista. Maukkaan lämminsavukirjolohen kanssa maistuvat etenkin raikkaat lisukkeet. Suolaa ei useinkaan lämminsavukirjolohiruokiin tarvitse lisätä. Kokeile myös muita nopeita lämminsavukirjolohireseptejämme kuten kirjolohiwrappeja ja savukirjolohiburgeria.

Kirjolohi luetaan rasvaisiin kalalajeihin ja sitä viikottain syömällä turvaat elimistölle välttämättömien rasvahappojen saannin. Lisäksi saat siitä runsaasti laadukasta proteiinia. Kirjolohi sisältää myös rasvaliukoista D-vitamiinia, jota tarvitsemme etenkin pimeinä talvikuukausina, jolloin sen saanti näillä leveysasteilla auringosta on liian vähäistä.

Muistathan, että kalaa kannattaisi syödä pari kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen? Kalafileetä kannattaa varata on noin 150 grammaa per ruokailija, toki pienempikin määrä riittää, jos tarjolla on muutakin proteiininlähdettä.

Valmistusaineet

lämminsavukirjolohisalaatti:

 • 200 g pennepastaa
 • 100 g kovaa juustoa kuutioina
 • 400 g Kalaneuvos lämminsavukirjolohifileetä
 • 2 rkl punasipulisilppua
 • 1 suikaloitu punainen paprika
 • 1/2 kerä jäävuorisalaattia suikaleina
 • 2 tomaattia lohkoina

salaatinkastike:

 • 3 rkl oliiviöljyä
 • 3 rkl balsamiviinietikkaa
 • 1 rkl tuoretta tai 1/2 tl kuivattua oreganosilppua
 • 2 pientä puristettua valkosipulin kynttä
 • 1/4 tl sinappia
 • 1/4 tl pippurirouhetta

Savukirjolohisalaatti pastan kera ohje

 1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan.
 2. Kaada pasta lävikköön, huuhtele juoksevassa kylmässä vedessä.
 3. Kuutioi kala.
 4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
 5. Sekoita muut ainekset pastaan tomaattilohkoja lukuun ottamatta. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin.
 6. Lisää tomaattilohkot juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile lisukkeena leipää. Voit myös kääriä täytteen suuriin tortilloihin tai ohuisiin rieskoihin.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 423 g

Energia 549 kcal

Proteiini 36 g

Hiilihydraatit 38 g

Rasva 23 g

Tyydyttynyt rasva 8 g

Ravintokuitu 4 g

Suola 2.4 g

Sokeri 5 g

Kolesteroli 76 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit