Rapulohitartar

Annoskoko: 6 annospalaa 20 min

rapulohitartar

Valmistusaineet

  • 6 palaa ruisleipää tai mallasleipää
  • 250 g Kalaneuvos graavikirjolohifileetä siivuina
  • 150 g katkarapuja
  • 100 g ruohosipulituorejuustoa
  • 2 punasipulia tai ruukkuruohosipulia
  • 6 oksaa tilliä
  • 6 katkaravunpyrstöä

Rapulohitartar ohje

  1. Tee pieniä paloja leipäviipaleista pyöreällä muotilla.
  2. Pyöräytä lohi ja katkaravut tuorejuuston kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Lusikoi tahna leiville.
  3. Silppua punasipuli ja ripottele sipulia leiville. Koristele katkaravuilla ja tillin oksilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 125 g

Energia 204 kcal

Proteiini 13 g

Hiilihydraatit 15 g

Rasva 9 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 0.8 g

Sokeri 6 g

Kolesteroli 78 mg

Rapulohitartar – näyttävä ja maukas pikkusuolainen juhliin

Rapulohitartar valmistuu käden käänteessä ja vain muutamasta raaka-aineesta. Tartarin valmistat helpoiten tehosekoittimella, mutta toki voit hyvin myös pilkkoa täytteen ainekset hienoksi keittiöveitsellä, jos et satu omistamaan tehosekoitinta. Leiväksi tähän ruokaohjeeseen sopii erinomaisesti ruisvuokaleipä tai makeamman leivän ystävälle maistuu taatusti saaristolaisleipä.

Myös sipulilaatua reseptissä vaihtamalla saat muunneltua tartarin makua voimakkaammaksi tai miedommaksi. Punasipuli tuo ruokaan voimakkaamman sipulin maun kuin ruohosipuli. Ruohosipuli on vatsaystävällisempi vaihtoehto ja se maistuu usein myös perheen pienimmille.