Rapulohitartar
Annoskoko: 6 annospalaa 20 min

Valmistusaineet
- 6 palaa ruisleipää tai mallasleipää
- 250 g Kalaneuvos graavikirjolohifileetä siivuina
- 150 g katkarapuja
- 100 g ruohosipulituorejuustoa
- 2 punasipulia tai ruukkuruohosipulia
- 6 oksaa tilliä
- 6 katkaravunpyrstöä
Rapulohitartar ohje
- Tee pieniä paloja leipäviipaleista pyöreällä muotilla.
- Pyöräytä lohi ja katkaravut tuorejuuston kanssa tehosekoittimessa tahnaksi. Lusikoi tahna leiville.
- Silppua punasipuli ja ripottele sipulia leiville. Koristele katkaravuilla ja tillin oksilla.
Reseptiin sopivia Kalaneuvoksen tuotteita
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 125 g
Energia 204 kcal
Proteiini 13 g
Hiilihydraatit 15 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 4 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0.8 g
Sokeri 6 g
Kolesteroli 78 mg
Rapulohitartar – näyttävä ja maukas pikkusuolainen juhliin
Rapulohitartar valmistuu käden käänteessä ja vain muutamasta raaka-aineesta. Tartarin valmistat helpoiten tehosekoittimella, mutta toki voit hyvin myös pilkkoa täytteen ainekset hienoksi keittiöveitsellä, jos et satu omistamaan tehosekoitinta. Leiväksi tähän ruokaohjeeseen sopii erinomaisesti ruisvuokaleipä tai makeamman leivän ystävälle maistuu taatusti saaristolaisleipä.
Myös sipulilaatua reseptissä vaihtamalla saat muunneltua tartarin makua voimakkaammaksi tai miedommaksi. Punasipuli tuo ruokaan voimakkaamman sipulin maun kuin ruohosipuli. Ruohosipuli on vatsaystävällisempi vaihtoehto ja se maistuu usein myös perheen pienimmille.