Rahkaletut

Annoskoko: 4 1 h 15 min

Rahkaletut

Rahkaletut maistuvat lämminsavukalan kanssa

Rahkaletut sopivat ihanan suolaiseksi tarjottavaksi kesävieraille tai perheen herkutteluhetkiin. Miksei näitä voisi syödä myös lounaalla, päivällisellä tai välipalana. Letut ovat olleet yleisesti suosittu perinteinen kesän herkku. Lettuja kutsutaankin monella nimellä: ohukaiset, räiskäleet tai lätyt.

Valmistusaineet

letut:

  • 2 kananmunaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa

paistamiseen:

  • voita tai margariinia

tarjoiluun:

Rahkaletut ohje

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää rahka ja maito. Vatkaa joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola.
  2. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  3. Paista paksuhkoja lettuja keskilämmöllä rasvassa.
  4. Tarjoa lettujen kanssa savulohta ja sienisalaattia. Koristele rosepippurilla, tillillä ja sitruunalohkoilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 385

Energia 540 kcal

Proteiini 40 g

Hiilihydraatit 44 g

Rasva 22 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 10.8 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 184 mg