Pippurimakrillisalaatti

Annoskoko: 4 25 min

Arvio:

5

Pippurimakrillisalaatti

Pippurimakrillisalaatti – kivaa vaihtelua salaattipöytään!

Pippurimakrillisalaatti on monille varmasti hieman oudompi tuttavuus. Savulohisalaattia on varmasti syönyt jokainen, joten mitä jos valmistaisit kalasalaatin vaihteeksi savupippurimakrillifileestä? Savupippurimakrilli on yhtä helppokäyttöinen raaka-aine, kuin esimerkiksi meille tutut tölkkitonnikala tai lämminsavukirjolohi.

Kalaa kannattaa syödä 2-3 kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen, joten miksi et ottaisi kokeiluun savupippurimakrillia? Kalaneuvoksen MSC-sertifioidun savupippurimakrillifileen löydät hyvin varustettujen ruokakauppojen kalajalostehyllyistä muiden kalajalosteiden seurasta 240 g pakkauksissa.

Pippurimakrillisalaatti on maukas pääruokasalaatti tai sen voi tarjoilla myös alkupalana useammalle syöjälle. Se sopii myös lisukesalaatiksi osaksi kokonaista illallista. Kun tarjoilet salaatin seurana tuoretta leipää, sopii se taltuttamaan suuremmankin nälän. Tämä salaatti toimii hyvin esimerkiksi lounaseväänä töissä.

Keitetyt kananmunat tuovat tähän salaattiin lisää proteiinia ja näin salaatti pitää nälän loitolla pidempään. Ruokaisuutta salaattiin saat sekoittamalla joukkoon esimerkiksi rapeita krutonkeja tai keitettyjä jäähdytettyjä perunoita. Kokeile salaatin joukossa rohkeasti erilaisia kasviksia ja salaattilaatuja. Kastikkeeksi pippurimakrillisalaatille sopisi sitruunainen vinegretti tai kermaviilikastike.

Savupippurimakrilli on maukas pehmeän rasvan ja proteiinin lähde

Kalaneuvoksen savupippurimakrillifilee on käyttövalmis kalavalmiste ja se sisältää runsaasti mm. pehmeää rasvaa, omega-3-rasvahappoja sekä myös luuston hyvinvoinnille tärkeää D-vitamiinia. Makrilli on saanut ylleen pippurisen maustehunnun ja se on kypsennetty savustamalla. Lopputuloksena on maukas ja ravitseva kalatuote, mikä sopii niin kylmiin kuin lämpimiinkin kalaruokiin. Kalaneuvoksen jalostamat makrillit on pyydetty vastuullisesti Koillis-Atlantilta troolaamalla.

Makrilli on tuntemattomampi kalalaji suomalaisten ruokapöydässä

Makrilli on makrillien heimon ahvenkala ja se kasvaa noin 30-50 cm pitkäksi. Sen sukkulamaisen virtaviivainen muoto tekee siitä nopean uimarin. Koska sen selkäpuoli on metallinsinisen tumma ja vatsapuoli hopeanvärinen, makrillia syövät kalat eivät näe niitä kovin helposti. Makrillia tavataan pääsääntöisesti Pohjois-Atlantilla ja Pohjanmerellä, mutta toisinaan myös Itämerellä; yksittäisiä kaloja on saatu Suomestakin.

Makrillin liha on punertavaa ja melko rasvaista ja se muistuttaa koostumukseltaan ja ravintosisällöltään tonnikalaa. Makrilllien kalataloudellinen merkitys on suuri. Näiden hopeakylkisten pikkukalojen määrä tosin väheni Pohjanmerellä ja Britteinsaarten lähivesillä rajusti 1960-luvulla ylikalastamisen seurauksena. Makrilli on yleinen kalalaji Etelä-Euroopan rannikkokaupunkien ravintoloissa, jossa se tarjoillaan usein kokonaisena grillattuna ja sitruunaviipaleiden kera.

Valmistusaineet

  • salaattia
  • kirsikkatomaatteja
  • 2-3 kananmunaa
  • 240 g Kalaneuvos savupippurimakrillifileetä
  • punasipulia
  • tilliä
  • sipulin varsi

Pippurimakrillisalaatti ohje

  1. Keitä kananmunia 8-10 minuuttia. Jäähdytä ja halkaise kananmunat.
  2. Revi salaatti. Pilko punasipuli, tilli, sipulinvarsi ja kirsikkatomaatit.
  3. Paloittele savupippurimakrillifilee sopivan kokoisiksi paloiksi.
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään tarjoiluastiassa.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 256 g

Energia 250 kcal

Proteiini 17 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 18 g

Tyydyttynyt rasva 4 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 0.7 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 148 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit