Paistettu siika

Annoskoko: 4 30 min

Arvio:

4.33

Paistettu siika hollandaise

Paistettu siika hollandaise tuo makua arkeen ja viikonloppuun

Paistettu siika pannulla vihannesten kera saattaa kuulostaa helposti tuiki tavalliselta arkiruoalta, mutta kun ateria kruunataan maukkaalla hollandaise-kastikkeella, niin syntyy astetta parempi arkiruoka tai viikonloppupöytään kelpaava tyylikäs illallisruoka. Itse valmistettu hollandaise-kastike sekä kasvisten paistovaiheessa pannulle lisätty loraus valkoviiniä tuovat säväyksen ylellisyyttä tähän ateriaan.

Hollandaise-kastikkeen valmistaminen kotitekoisesti vaatii himpun verran vaivaa, mutta vastapainona siikafileiden valmistaminen on äärettömän helppoa. Kalaneuvoksen siikafileet eivät kaipaa mausteikseen muuta kuin ripauksen mustapippuria ja suolaa sekä pikaisen paiston voissa. Siian nahka säilyttää fileen mehukkaana ja paistuu kuumalla pannulla maistuvan rapeaksi. Siika on myös lähiruokaa sen todellisessa merkityksessä: meidän siikamme on joko Saaristomeressä kasvatettua tai villinä Lappajärveltä, Kyrösjärveltä tai Saaristomereltä pyydettyä. Katso reseptivideo alta ja valmista paistettu siika sen mukana!

Paistettu siika reseptivideo

Valmistusaineet

paistetut siikafileet:

hollandaise-kastike:

  • 225 g voita
  • 3 keltuaista
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 tl kuumaa vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl cayennepippuria

lisukevihannekset:

  • 300 g broccoliineja
  • 150 g pieniä porkkanoita
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • voita tai juoksevaa kasviöljyvalmistetta paistamiseen

Paistettu siika ohje

Hollandaise-kastike:

  1. Sulata voi kattilassa, ota syrjään ja anna jäähtyä.
  2. Kun hera on laskeutunut pohjalle, kaada kirkastettu voi toiseen astiaan.
  3. Vatkaa keltuaisten rakenne kulhossa rikki ja lisää sitruunanmehu, mausteet sekä vesi jatkuvasti vatkaten.
  4. Kuumenna vesihaude. Laita vatkauskulho vesihauteen päälle niin, ettei kulhon pohja koske veteen.
  5. Lisää voi erissä ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on paksua ja keltaista.

Lisukevihannekset:

  1. Kuori porkkanat ja halkaise ne pystysuunnassa.
  2. Kuumenna voi tai kasviöljy pannulla ja freesaa vihanneksia noin viiden minuutin ajan.
  3. Lisää suola, pippuria ja valkoviini. Anna seoksen kiehahtaa.

Siikafileen paistaminen:

  1. Paista pannulla voissa tai kasviöljyssä annospaloiksi leikatut siikafileet kypsiksi molemmin puolin muutaman minuutin ajan.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kokoa annos lautasille ja tarjoa lisäksi hollandaise-kastiketta.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 370 g

Energia 822 kcal

Proteiini 43 g

Hiilihydraatit 5 g

Rasva 64 g

Tyydyttynyt rasva 40 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 2.4 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 621 mg