Paistettu kirjolohi

Annoskoko: 4 20 min

Paistettu lohi

pannulla paistettu KIRJOLohi maistuu aina

Paistettu kirjolohi on yksinkertaisuudessaan loistavaa ja maukasta arkiruokaa, kun haluat nopeasti jotain hyvää ruokapöytään. Ruonvalmistuksen ei tarvitse aina olla monimutkaista ja aikaa vievää. Tämä ruoka valmistuu käden käänteessä ja kerran tätä tehtyään, luontuu tämä varmasti jopa ilman reseptiä.

Pannulla paistettu kirjolohi ei vaadi erityisiä välineitä tai erikoisia mausteita. Ruoanvalmistukseen riittää vain paistinpannu, perusmausteet, kuten suola ja mustapippuri sekä rasvaa paistamiseen. Ja mikäs sen maistuvampaa kuin nauttia lohi perunamuusin kera. Jos ei ole aikaa valmistaa sitä itse, voit tehdä sen valmiista perunamuusijauheesta. Raikas sitruuna ja tilli raikastavat ja tuovat ihanaa vivahdetta ruokaan. Toki nämä perusmausteet voi korvata jollain muillakin itselle mieluisilla mausteilla ja reseptiä voi varioida mausteiden mukaan.

Reseptissä on käytetty kirjolohfileetä, mutta voit tehdä sen myös pienemmästä lohifileestä. Huom! Valitse kookkaampi kirjolohifilee, jotta annoskoosta tulee riittävä.

Kirjolohi ja lohi ruokakaloina

Monipuolisesti valmistettavat kirjolohi ja lohi ovat suomalaisten suosituimpia ruokakaloja niiden hyvän saatavuuden ansiosta.

Etenkin lohi on erittäin suosittu ruokakala monissa maissa ympäri maailmaa. Se on meriveden kalalaji, joka kuuluu lohikalojen heimoon. Suomessa myytävä lohifilee on pääasiassa Norjassa kasvatettua lohta. Kirjolohi on toinen suosittu kala ruokapöydässä. Se on makean veden kala, joka on peräisin Pohjois-Amerikasta, mutta sitä kasvatetaan nykyään ympäri maailmaa. Kalaneuvoksen kirjolohet kasvatetaan joko Suomen rannikoilla, Ahvenanmaalla tai Ruotsissa.

Kirjolohi ja lohi voidaan valmistaa monin eri tavoin, kuten paistamalla, grillaten, savustamalla, graavaamalla, keittämällä tai paistamalla uunissa. Nämä sopivat hyvin moniin erilaisiin ruokiin, kuten salaatteihin, pastoihin, keittoihin, uuniruokiin ja patoihin. Katso resepti-ideoita kattavasta kalareseptien kokoelmastamme!

Kirjolohi ja lohi sisältävät runsaasti proteiinia, terveellisiä rasvoja, kuten omega-3-rasvahappoja, ja muita ravintoaineita, kuten D-vitamiinia. Kirjolohen punertava liha sisältää hieman norjalaista lohta vähemmän rasvaa ja se on myös melko vähärasvainen kala verrattuna muihin kalalajeihin.

Kalojen valitsemisessa kannattaa kiinnittää huomiota kalan tuoreuteen ja laatuun. Tuoreen kirjolohen ja lohen liha on kirkasta ja kiinteää, eikä siinä saa olla hajua.

Kirjolohi ja lohi ovat erinomaisia valintoja terveellisen ja maukkaan aterian valmistamiseen.

Valmistusaineet

 • 800 g kookkaampaa kirjolohifileetä tai pientä lohifileetä
 • 1 tl suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria
 • 2 rkl voita
 • 2 rkl öljyä

lisäksi:

 • valmista perunamuusia
 • 1 sitruuna
 • muutama oksa tilliä

Paistettu kirjolohi ohje

 1. Leikkaa kirjolohi neljäksi annospalaksi. Taputtele kuiviksi talouspaperilla. Suolaa ja pippuroi.
 2. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla. Nosta kalapalat nahkapuoli alaspäin pannulle.
 3. Anna kypsyä rauhassa nahkapuoleltaan 2–3 minuutin ajan.
 4. Käännä palat, kun nahka on rapea. Kypsennä toiseltakin puolelta 1-2 minuuttia.
 5. Tarjoa paistettu kirjolohi perunamuusin ja sitruunalohkojen kanssa. Koristele tillinoksilla.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 372

Energia 594 kcal

Proteiini 39 g

Hiilihydraatit 17 g

Rasva 41 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 3 g

Suola 5.9 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 147 mg

Jätä arvostelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *