Muikku-perunavuoka
Annoskoko: 6 1 h 30 min

Muikku-perunavuoka – perinteistä kotiruokaa
Muikku-perunavuoka on hyvinkin perinteikästä ruokaa, jossa ei erikoisilla aineksilla pröystäillä. Ainesosat ovatkin ruuanlaiton perustuotteita, kuten perunoita, sipulia, kermaa ja voita. Mausteeksi riittää yksinkertaisesti mustapippuri ja suola. Tässä ruoassa muikun makua ei peitetä, vaan annetaan sen reilusti maistua.
Valmistusaineet
- 400 g perattuja muikkuja
- 1 kg siivutettuja perunoita esim. pakasteesta
- 1 keltasipuli
- 2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 4 dl kermaa
- 25 g voita vuoan voiteluun ja nokareita vuoan pinnalle
Muikku-perunavuoka ohje
- Nappaa selkäruoto muikuista pois. Voitele uunivuoka. Siivuta keltasipuli.
- Lado uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, siivutettu sipulia ja kokonaisia muikkuja.
- Mausta jokainen kerros ripauksella suolaa ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
- Kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle voi nokareita.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 1 h.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Annoskoko 321
Energia 345 kcal
Proteiini 18 g
Hiilihydraatit 29 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 10 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 5.8 g
Sokeri 1 g
Kolesteroli 80 mg