Muikku-perunavuoka

Annoskoko: 6 1 h 30 min

Muikku-perunavuoka

Muikku-perunavuoka – perinteistä kotiruokaa

Muikku-perunavuoka on hyvinkin perinteikästä ruokaa, jossa ei erikoisilla aineksilla pröystäillä. Ainesosat ovatkin ruuanlaiton perustuotteita, kuten perunoita, sipulia, kermaa ja voita. Mausteeksi riittää yksinkertaisesti mustapippuri ja suola. Tässä ruoassa muikun makua ei peitetä, vaan annetaan sen reilusti maistua.

Valmistusaineet

  • 400 g perattuja muikkuja
  • 1 kg siivutettuja perunoita esim. pakasteesta
  • 1 keltasipuli
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 4 dl kermaa
  • 25 g voita vuoan voiteluun ja nokareita vuoan pinnalle

Muikku-perunavuoka ohje

  1. Nappaa selkäruoto muikuista pois. Voitele uunivuoka. Siivuta keltasipuli.
  2. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, siivutettu sipulia ja kokonaisia muikkuja.
  3. Mausta jokainen kerros ripauksella suolaa ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
  4. Kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle voi nokareita.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin 1 h.
Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 321

Energia 345 kcal

Proteiini 18 g

Hiilihydraatit 29 g

Rasva 16 g

Tyydyttynyt rasva 10 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 5.8 g

Sokeri 1 g

Kolesteroli 80 mg