Mademuhennos

Annoskoko: 4 1 h 25 min

Arvio:

5

mademuhennos

Mademuhennos on hienostunut resepti talveen

Mademuhennos on perinteinen herkku, jonka valmistusajankohta ajoittuu lyhyelle ajalle, tammi-maaliskuulle. Mademuhennos on ruokalajina perinteinen maderesepti, eikä ulkonäöllisesti ehkä se kaikkein näyttävin ruokalaji. Maku kuitenkin ratkaisee ja täyteläinen mademuhennos lämmittää mieltä ja hellii makuhermoja alkuvuoden pimeillä pakkassäillä. Tarjoile muhennos perunoiden ja vaikkapa juuresten tai kasvisten kera.

Valmistusaineet

Liemi:

  • 1 keltasipuli
  • pala fenkolia
  • 1 porkkana
  • 1 rkl voita
  • 1 l vettä
  • mateen pää ja ranka ruotoineen
  • 1 tl suolaa
  • 8 mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 oksaa tilliä

Muhennos:

  • 1/2 purjo
  • 2 rkl voita
  • 3 dl lientä
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • mateen fileepalat
  • mateen maksa
  • 2 dl kermaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1/4 ruukkua ruohosipulia

Mademuhennos ohje

  1. Nylje made. Poista sisälmykset ja kidukset, varo rikkomasta sappirakkoa. Fileoi nyljetty kala.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Paloittele fenkoli ja pesty porkkana. Kuullota kasvikset kattilassa nokareessa voita.
  3. Lisää loput liemiaineet ja anna kiehua 20 minuuttia. Siivilöi liemi.
  4. Suikaloi purjo ja kuullota se pehmeäksi voissa. Lisää kalaliemi, viini ja mausteet. Kiehauta ja lisää filoitu made ja paloiteltu mateen maksa.
  5. Kypsennä muhennosta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
  6. Sekoita kerma ja jauhot keskenään, lisää seos muhenokseen huolellisesti sekoittaen.
  7. Anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Lisää suolaa tarvittaessa ja viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Vinkki! Liemen makua voi vahvistaa ruokalusikallisella kalafondia.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet
Reseptin ravintosisältö / annos

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Annoskoko 394 g

Energia 411 kcal

Proteiini 43 g

Hiilihydraatit 12 g

Rasva 19 g

Tyydyttynyt rasva 12 g

Ravintokuitu 2 g

Suola 0.8 g

Sokeri 4 g

Kolesteroli 178 mg